OMV Petrom donează 10 milioane de euro pentru construcția primului spital de oncologie pediatrică din România: ‘Suma ne ajută să termină proiectul’

OMV Petrom donează 10 milioane de euro pentru construcția primului spital de oncologie pediatrică din România: 'Suma ne ajută să termină proiectul'

Primul spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România, un proiect al Asociației Dăruiește Viață, aproape de realizare. OMV Petrom a anunțat că donează 10 milioane de euro pentru construcția unității spitalicești.

Din donații și sponsorizări s-au mai strâns, până la finele anului 2018, încă 10 milioane de euro.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Am pornit acest proiect de la zero, dar cu încredere că românii pot să-și ia viața în mâini și să-și construiască singuri un spital, pentru copiii bolnavi de cancer. Am construit proiectul cărămidă cu cărămidă, datorită sprijinului extraordinar al oamenilor care au trimis SMS-uri și au donat online, precum și datorită companiilor care ne-au sponsorizat. Fiecare contribuție, oricât de mică, ne-a ajutat să mergem înainte și să ajungem în acest moment în care să obținem acest sprijin masiv al OMV Petrom. Este cu siguranță cea mai mare sponsorizare primită de Dăruiește Viață pentru spitalul oncologic pentru copii și ea ne ajută să încheiem proiectul conform calendarului stabilit”, a declarat Carmen Uscatu, co-fondatoare a Asociației Dăruiește Viață, scrie hotnews.

„Noi, OMV Petrom, suntem foarte mândri să contribuim la construirea primului spital de oncologie pediatrică din România. Fiecare copil merită o șansă la viață și am fost cu adevărat impresionată de numărul mare de români care sprijină acest spital cu donaţii. Există cauze care pot părea imposibil de realizat și e nevoie de mult curaj pentru a porni la drum. Dar, când acestea sunt importante pentru un număr mare de oameni, visul va deveni realitate”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

Din cei 10 milioane de euro donați de OMV, jumătate vor fi folosiți pentru achiziția de echipamente medicale necesare pentru diagnosticarea și tratarea cancerului la copii: un aparat de radioterapie, un aparat CT (computer-tomograf) și echipamente pentru blocul operator precum și pentru training-ul personalului medical și auxiliar al spitalului. Restul de 5 milioane de euro vor fi utilizate pentru lucrări de instalații sanitare şi electrice și amenajări interioare.