Primăria Capitalei ia masuri după ce meteorologii au anunțat vânt puternic în Capitală

Primăria Capitalei ia masuri după ce meteorologii au anunțat vânt puternic în Capitală

Avand in vedere avertizarile emise de meteorologi, care anunta vant puternic in Capitala, Primarul General, Gabriela Firea, a solicitat Politiei Locale Bucuresti sa efectueze verificari cu privire la structurile publicitare/bannere din oras si sa transmita de urgenta, acolo unde este cazul, factorilor responsabili sa asigure toate aceste mijloace mobile.

Primarul General, Gabriela Firea: „Fac apel la detinatorii de mijloace de publicitate (panouri, structuri volumetrice, primatice, TV screen-uri, mesh-uri) sa ia toate masurile de punere in siguranta a acestora, astfel incat sa nu reprezinte un pericol pentru cetateni. De asemenea, santierele, lucrarile edilitare deschise in Capitala trebuie asigurate, imprejmuite si semnalizate corespunzator, iar operatorii de cabluri sau servicii publice trebuie sa aiba echipe de interventie in teren, astfel incat sa actioneze, in caz de nevoie, pentru solutionarea imediata a unor eventuale incidente. Echipe mobile ale Politiei Locale vor monitoriza in teren structurile publicitare, santierele deschise in Capitala si vor lua masuri imediate in cazul in care acestea pot reprezenta factori de risc pentru siguranta cetatenilor”.

Totodata, Edilul sef a mai solicitat in mod expres echipelor de interventie ale Administratiei Strazilor sa verifice semafoarele sau indicatoarele rutiere si sa intervina rapid daca acestea vor fi afectate de vant, iar ALPAB si ADP-urile de sector sa actioneze pentru indepartarea deseurilor vegetale din spatiile pe care le administreaza.

Pentru a evita pericolul producerii de accidente, Primaria Municipiului Bucuresti recomanda cetatenilor sa nu stea langa constructii improvizate, corturi, schele, santiere de constructii sau langa cladiri care prezinta urme evidente de degradare, sa nu atinga firele cazute pe pamant si sa-ti asigure elementele de constructii.

Reamintim ca Primaria Municipiului Bucuresti pune la dispozitia cetatenilor numarul de telefon gratuit 0800.800.868 unde acestia pot sesiza problemele aparute in urma fenomenelor meteo extreme.