Prognoza meteo: Cum va fi vremea la început de februarie în București și în țară. Explicațiile ANM (VIDEO)

Prognoza meteo: Cum va fi vremea la început de februarie în București și în țară. Explicațiile ANM (VIDEO)
Foot: Inquam Photos / George Călin

Mai bine de jumătate de țară s-a aflat sub coduri portocaliu și galben de viscol puternic și zăpadă troienită. Astfel, cei care și-au petrecut sfârșitul de săpătămână la munte au fost încurcați de viscol. Meda Andrei, meteorolog ANM, a explicat, în cadrul Știrilor B1 TV prezentate de Luiza Cergan, cum va fi vremea la început de februarie și la ce să ne așteptăm în aceste zile.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Până în jurul orei 17.00 – 18.00 vor mai fi ceva intensificări ale vântului în nordul Moldovei. Aici o să mai fie viteze de peste 55 – 65 km/h, dar, nefiind strat de zăpadă, o să fie doar un vânt mai uscat. Mai așteptăm să continue intensificările tot până în orele serii în zona înaltă a Carpaților Meridionali, a Carpaților de Curbură, acolo unde ninsorile vor fi cu totul izolate și slabe, dar stratul de zăpadă, care e proaspăt, poate fi spulberat în orele următoare.

De la ora 10.00 până la orele 16 – 17.00, maxim 19.00, sunt foarte puține ore și e posibil să manageriem acest aspect sub forma atenționărilor de tip nowcasting.
În mare parte din țară, vântul pe care l-am resimțit cu toții pe parcursul zilei de ieri va slăbi în intensitate, iar zonele în care va mai fi de interes pentru câteva ore vor fi nordul Moldovei și zona de munte, peste 1.700 – 1.800 de metri”, a declarat meteorologul ANM de serviciu.

Cum va fi vremea la început de februarie în toată țara

Întrebată cum va fi vremea la început de februarie, Meda Andrei a precizat: „Legat de începutul lunii februarie, ca de altfel prima săptămână aș spune, o să vedem soarele, dar temporat vor fi și ceva înnorări. Precipitații în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, lapoviță, local prin vestul, nordul, centrul țării, și mai spre ploaie și lapoviță prin sud și sud-est, dar aici, în sud și sud-est, sunt foarte rare și trec foate repede. Din păcate, pământul va rămâne destul de uscat. Nu se va întâmpla nimic care să schimbe rezerva de umiditate prea mult în următoarele zile”.

Cum va fi vremea în București

„În București, azi cerul e mai mult senin, o veme destul de asemănătoare cu cea de ieri, în jurul a 8 grade temperatura aerului ajunge la amiază, o temperatură mai ridicată cu 3 – 4 grade decât ce ar trebui să avem la această dată.

Nu se vor resimți prea bine aceste grade, că vor mai fi ceva intensificări ale vântului, dar nu se va depăși în București o viteză de 35 – 40 km/h. Senzația de răcoare, chiar dacă temperaturile sunt mai mari decât în mod nromal, o vom resimți. Per total, o zi destul de frumoasă azi”, a mai spus meteorologul ANM.

Urmăriți B1TV.ro și pe