Protecția Consumatorului a închis cinci restaurante din București: Alimente expirate și mizeri, printre neregulile constatate

Protecția Consumatorului a închis cinci restaurante din București: Alimente expirate și mizeri, printre neregulile constatate
Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a aplicat un val de sancțiuni restaurantelor din zona Piaţa Alba Iulia din Bucureşti.

Neregulile constatate de ANPC în urma controalelor la restaurante

Nu mai puțin de cinci unităţi au fost închise temporar,  printre neregulile găsite s-au aflat alimente expirate şi mizerie.

ANPC a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov au verificat modul în care respectă prevederile legale în domeniu 15 operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în zona comercială Piaţa Alba Iulia (Bulevardul Decebal, Bulevardul Burebista), din Capitală, în domeniul alimentaţiei publice.

În urma acţiunilor de control, au fost date amenzi în valoare de 120.000 de lei, şase avertismente, fiind oprită temporar activitatea a cinci operatori economici, până la remedierea deficienţelor.

Operatorii economici sancţionaţi au fost:

RTH Premium Services S.R.L. (Restaurant ZEZ)

Delicatese Decebal VIP S.R.L. (XO Lounge)

Kamberoglu S.R.L (Restaurant Cigeristan)

Lollypop Bar S.R.L. (Restaurant Lollypop)

Pad Thai Asia S.R.L. (Restaurant Pad Thai)

Galex Impex S.R.L. (Cofetăria Casa Lica)

Calitatea S.R.L. (Pink Cafe&Lounge)

Loka Lounge SRL (Restaurant Loka)

Plus Trans Internaţional S.R.L. (Restaurant TRAFFIC)

Duman Oriental Business S.R.L (Restaurant Duman)

Diversity Store S.R.L (Restaurant TRESS LOUNGE)

Gatto Cafe Srl(Restaurant Gatto Lounge)

Anuka Caffe S.R.L. (Restaurant Mon Chere)

Arogant Lounge S.R.L. (Restaurant Arogant)

Printre neregulile găsite de comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au fost: utilizarea la preparare a unor produse cu data durabilităţii minimală depăşită; folosirea unor materii prime şi produse finite congelate şi refrigerate fără elemente de identificare sau ambalate cu dublă etichetare; ingredientele alergene menţionate în lista meniu nu sunt evidenţiate distinct la fiecare preparat individual, în unele cazuri, chiar lipsa menţionării lor; unele ingrediente din listele meniu sunt înlocuite, în preparate, în realitate, cu produse de o calitatea inferioară; folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu rugină, chedere rupte, cu ventilatoare cu acumulări de praf; folosirea unor agregate de bucătărie (hotă/plită etc.) cu grăsime arsă; folosirea bureţilor de sârmă şi a ustensilor de bucătărie depreciate, rupte.

De asemenea, echipele de control au mai constatat schimbarea stării termice a produselor si preparatelor, care sunt depozitate la temperaturi de -18 grade C, deşi conform menţiunilor de pe etichetă condiţiile de păstrare sunt prevăzute la 0-4 grade C sau depozitarea unor preparate calde în agregate frigorifice; existenţa peretilor cu plăci de faianţă crăpate sau lipsă a tavanului neigienizat, cu praf, pânze de păianjen, pete de fum, iar la nivelul tubulaturii, cu praf şi grăsime, a pavimentului cu acumulare de impurităţi; expunerea spre vânzare către consumatorul final a unor preparate care nu au menţionat faptul ca provin din produs congelat; colectarea reziduală realizată în recipiente de plastic fără capac.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo