Primăria Capitalei amână dezbaterile pe regulamentul privind taximetria până la finalizarea modificărilor legislative

Primăria Capitalei amână dezbaterile pe regulamentul privind taximetria până la finalizarea modificărilor legislative

Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat amânarea dezbaterilor privind aprobarea „Regulamentului– cadru, a Caietului de sarcini şi a contractului de atribuire în gestiune delegată pentru organizarea şi executarea serviciului public de transport local în regim de taxi şi abrogarea Hotărârii C.G.M.B. nr. 178/2008”, până la adoptarea modificărilor la Legea nr. 38/2003 -Legea taximetriei.

La nivelul Ministerului Transporturilor s-a constituit un grup de lucru format din specialişti ai ministerului, precum şi experţi din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi din cadrul Municipalităţii, care lucrează deja la modificarea Legii nr. 38/2003 – Legea taximetriei.

Ca urmare, Primarul General al Municipiului Bucureşti a decis amânarea dezbaterilor pe acest proiect, până la modificarea legislaţiei de specialitate, astfel încât forma finală a acestuia să fie în deplină concordanţă cu actul normativ aflat deocamdată în lucru.

“Militez pentru o lege şi un regulament conform normelor europene în ceea ce priveşte serviciile de taximetrie din Capitală, care să îl favorizeze exclusiv pe cetăţean şi nicidecum grupurile de interese aflate de o parte sau de alta a baricadei. Le sugerez celor care plătesc bani grei în campanii de defăimare a Primarului General şi a Primăriei Capitalei să-i folosească în mod constructiv pentru cauze nobile. Nu mă las intimidată de astfel de campanii şi am toleranţă zero la şantaj. Voi dovedi în continuare că rezist oricărei forme de presiune, pentru că dezideratul meu este binele bucureştenilor. Ne dorim cu toţii ca Bucureştiul să fie comparabil cu orice capitală europeană, dar constat că unii uită că acest lucru se poate rezolva doar cu respectarea legii”, a declarat Gabriela Firea.

Imediat ce actul legislativ va fi aprobat, Municipalitatea va elabora o nouă propunere de hotărâre. Proiectul va fi supus atât dezbaterii publice cât şi votului consilierilor generali, astfel încât bucureştenii să beneficieze de servicii publice moderne, sigure şi la standarde europene.