Românii sunt cei mai generoși când vine vorba despre darul de nuntă. Cât scot din buzunar invitații la nunțile din alte țări

Românii sunt cei mai generoși când vine vorba despre darul de nuntă. Cât scot din buzunar invitații la nunțile din alte țări
O nuntă s-a încheiat în mod tragic în Nigeria. Un mire și 6 invitați au murit în mod inexplicabil imediat după petrecere. Sursa Foto: Pixabay

Chiar dacă obiceiurile diferă, banii au devenit darul de nuntă cel mai dorit în majoritatea țărilor evaluate, între care se numără, alături de România, Germania, Japonia sau Statele Unite.

În 2022, românii au participat la mai multe nunţi, faţă de anii precedenţi. Majoritatea evenimentelor din 2020 şi 2021 au fost programate pentru anul acesta, din cauza perioadei pandemice în care evenimentele au fost interzise sau limitate de măsuri sanitare.

Românii sunt campioni la darul de nuntă, peste Japonia și SUA

Extrem de multe cupluri şi-au amânat nunta din cauza pandemiei. Pentru că mulți recuperează timpul pierdut, în 2022 sunt programate extrem de multe evenimente, ca niciodată. Un studiu realizat de Revolut, în mare parte pe baza datelor de la Eurostat şi Statistică, arată că germanii, urmaţi îndeaproape de americani sunt printre cei mai zgârciţi nuntaşi.

Românii sunt cei mai generoși când vine vorba despre darul mirilor și scot din buzunar între 100 și 500 de euro de persoană, adică o sumă mai mare dacă sunt foarte apropiați sau chiar rude și ceva mai puțin dacă sunt, de exemplu, colegi de muncă, potrivit Digi24.

De asemenea, japonezii oferă la o nuntă între 200 și 370 de euro. Prietenii oferă de obicei cel mai puțin, iar șefii mirilor cel mai mult. Este și o regulă în privința darului din Japonia: suma dată trebuie să fie neapărat un număr par.

În Germania și în țările nordice găsim printre cele mai mici valori ale darului de nuntă. În Germania, regulile nescrise ale darului de nuntă recomandă între 30 și 70 euro pentru cei care nu fac parte din cercul de apropiați ai mirelui și miresei, cum ar fi colegii sau cunoștințele. Prietenii, familia, domnișoarele și cavalerii de onoare oferă cel puțin 100 euro.

În Statele Unite ale Americii, invitații oferă în medie 99 dolari (aproximativ 95 euro) dacă sunt din grupul de apropiați. Familia și rudele dau cel puțin 125 dolari (aproximativ 118 euro). De asemenea, polonezii, irlandezii și spaniolii oferă cel puțin 50 de euro de persoană, iar suma maximă ajunge la 200 de euro, potrivit sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe