S-a stins din viață o figură emblematică a Televiziunii Române, unde lucrase mai bine de trei decenii (FOTO)

S-a stins din viață o figură emblematică a Televiziunii Române, unde lucrase mai bine de trei decenii (FOTO)
Foto: Facebook @ TVR-Televiziunea Romana

Interpretul de muzică populară Gheorghe Palcu, realizator la Radio Româna și TVR, a murit la vârsta de 79 de ani. Artistul și-a dedicat viața Televiziunii Române, unde a activat 33 de ani, transmite evz.ro.

S-a stins din viață Gheorghe Palcu, o figură emblematică a Televiziunii Române

Născut în comuna Band din județul Mureș pe 29 noiembrie 1942, Gheorghe Palcu a urmat Școala populară de Artă – Secțiile canto și mandolină, respectiv Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București – Secția pedaogie, dirijat, compoziție (1964-1969).

Încă de când era student, Gheorghe Palcu a realizat culegeri de folclor în Bucovina, Maramureș, Bihor, nordul Olteniei și în Câmpia Transilvană. În culegerile sale se regăsesc piese din repertoriul tradițional de cântece și jocuri, precum și din cel al sărbătorilor de peste an, inclusiv colinde.

Povestea sa la Televiziunea Română a început în 1974. Gheorghe Palcu a lucrat ca redactor și realizator la Departamentul Folclor, Redacția Muzicală, unde a realizat sute de emisiuni și înregistrări de calibru, care s-au bucurat de aprecierea publicului.

Foto: captură Facebook @ Folclor Autentic Românesc / TVR 1

Era membru titular al Academiei Româno-Americane de Arte și Științe din anul 2020, iar activitatea sa profesională de excepție i-a adus numeroase premii și diplome, inclusiv Ordinul ziariștilor de aur, clasa I al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE