IMAGINI SPECTACULOASE de la ceremonia de deschidere a Saber Guardian 2019, cel mai mare exercițiu militar multinațional al anului (VIDEO)

IMAGINI SPECTACULOASE de la ceremonia de deschidere a Saber Guardian 2019, cel mai mare exercițiu militar multinațional al anului (VIDEO)

Mii de militari din mai multe țări participă, până pe 24 iunie, la exercițiul multinațional „Saber Guardian 2019” (SG19), condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR) și Statul Major al Forțelor Terestre al Armatei României.

Imagini impresionante au fost surprinse în timpul ceremoniei deschidere a exercițiului multinațional, desfășurată la Centrul Național de Instruire Întrunită “Getica” din Cincu.

Video: SPC Brian Pearson – PA Michigan National Guard

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Acesta este doar începutul și vor urma alte imagini spectaculoase, susține Armata României.

Militarii români se antrenează în această perioadă alături de militari din 14 state aliate sau partenere.

SG19 are ca principal obiectiv evidențierea coeziunii, unității și solidarității statelor partenere şi aliate în vederea apărării împotriva oricărei agresiuni, în special prin posibilitatea de mobilizare rapidă și concentrare a forțelor în timp scurt, oriunde în Europa.

Pentru eficientizarea activităților de instruire în context internațional, SG19 a fost conexat cu o serie de alte exerciții naționale si multinaționale, numărul total de militari participanți ridicându-se, astfel, la aproximativ 13.500 de militari din 14 țări aliate și partenere(Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, R. Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Turcia, Ucraina, și SUA), dintre care 7.600 vor reprezenta Armata României.

Activitățile de instruire în comun planificate în cadrul SG19 includ exerciții tactice de stat major și cu trageri de luptă, forțări ale cursurilor de apă, deplasarea tactică a Regimentului 2 Cavalerie al SUA din Germania în România, precum și activități cu specific medical.