Sute de blocuri din București au rămas fără apă caldă și căldură. Adrian Gîtlan (Termoenergetica): Se lucrează la remedierea avariilor

Sute de blocuri din București au rămas fără apă caldă și căldură. Adrian Gîtlan (Termoenergetica): Se lucrează la remedierea avariilor

Mii de bucureșteni au rămas fără apă caldă și căldură din cauza a două avarii produse la rețeaua termică pe magistrala 1. Afectați sunt locuitorii din Sectoarele 2 și 3. Adrian Gîtlan, directorul general adjunct al Termoenergetica, a declarat pentru Agerpres că se lucrează acum la remedierea avariilor: una este mai mică și se va rezolva mai rapid, dar cealaltă este mai mare și „o să dureze un pic mai mult”.

Avarii la rețeaua de termoficare din Capitală. Mii de bucureșteni nu au apă caldă și căldură

În prag de cod galben de ninsori și vreme rea, în Capitală sunt iar probleme cu apa caldă și căldura. 449 de blocuri din Sectorul 3 au rămas fără căldură şi apă caldă, iar în cazul altor câteva sute de blocuri din Sectoarele 2 şi 3 căldura şi apa caldă sunt furnizate sub parametri.

„Sunt două avarii pe un tronson al Magistralei 1 Sud, care alimentează sectoarele 2 şi 3. În momentul de faţă avariile sunt izolate, tronsonul este izolat şi se lucrează la remedierea avariilor. O avarie este micuţă, se va remedia repede, una este ceva mai mare, o să dureze un pic mai mult. Sunt afectate 40 de puncte termice, însumând 449 de blocuri din sectorul 3, care nu au nici apă caldă, nici căldură”, a declarat Adrian Gîtlan, directorul general adjunct al Termoenergetica, pentru Agerpres.

Punctele termice care sunt în aval faţă de zona izolată vor funcţiona și ele sub parametri până se remediază avariile. Sute de blocuri sunt astfel afectate.

Adrian Gîtlan speră ca avariile să se remedieze până la miezul nopții: „Sperăm până atunci să terminăm cu totul, după care punctele o să înceapă să intre în funcţiune. Nu o să fie o punere în funcţiune bruscă, este o zonă foarte mare, dar în cursul nopţii toată lumea va avea apă caldă şi căldură, dimineaţa mai mult ca sigur nu va mai fi nicio problemă”.

Directorul general adjunct al Termoenergetica a mai precizat că de vină pentru desele avarii este sistemul de termoficare foarte vechi. De altfel, Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a avertizat că avarii iarna aceasta vor fi cu sutele, dar au fost alocați bani ca la defecțiuni să se intervină rapid. În perioada următoare va începe proiectul de înlocuire a rețelei principale de termoficare.

Bucureștiul, vizat de un cod galben de ninsori

Duminică, Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod galben de ninsori abundente și intensificări ale vântului, care este valabilă și pentru București.

Astfel, în cursul nopții de duminică spre luni (10/11 ianuarie), în sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Munții Banatului și în zona Carpaților Meridionali, iar în prima parte a zilei de luni (11 ianuarie) mai ales în Muntenia și zona Carpaților de Curbură vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăși local 10-20 cm și izolat 30-40 cm.

ANM mai anunță că în intervalul 10 ianuarie 2021, ora 10:00 – 13 ianuarie 2021, ora 10:00, vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ, și polei.

Urmăriți B1TV.ro și pe