Valeriu Gheorghiță: 11 centre de vaccinare vor fi închise temporar și 127 vor funcționa cu program redus (VIDEO)

Valeriu Gheorghiță: 11 centre de vaccinare vor fi închise temporar și 127 vor funcționa cu program redus (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Valeriu Gheorghiță a anunțat marți, într-o conferință de presă,căo parte a centrelor vor funcționa de acum cu program redus, iar 11 vor fi închise temporar.

Centrule cu activitate sistată temporat sunt în județele: Bihor, Giurgiu, Mehedinți (2 centre), Teleorman (3 centre), Timiș și Vâlcea (3 centre).

Coordonatorul campaniei de vaccinarea mai precizat că programul în centre a fost redus la jumătate, fie în prima parte a zi, fie în cea de-a doua parte.

“Nu ne dorim închiderea definitivă a centrelor de vaccinare pentru că este foarte greu de anticipat care va fi evoluţia din punct de vedere epidemiologic în următoarele luni şi atunci este important să avem şi resursa umană disponibilă, dar să avem şi locaţia şi centrele care să fie pregătite, să fie reactivate la nevoie.

În urmă propunerilor primite de la direcţiile de sănătate publică în 11 centre de vaccinare activitatea va fi sistată temporar, de asemenea, se reduce programul de lucru în 127 de centre de vaccinare şi, de asemenea, au fost închise 70 de fluxuri din centre de vaccinare care aveau peste trei sau peste patru fluxuri şi la care activitatea era redusă şi concordantă cu numărul de fluxuri care au rămas active”, a precizat Gheorghiţă.