Vizita în Polonia a Ministrului Apărării, Vasile Dîncu: priorităţi în cooperarea regională

Vizita în Polonia a Ministrului Apărării, Vasile Dîncu: priorităţi în cooperarea regională
Foto: Facebook @ Vasile Dîncu

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut în cursul zilei o întrevedere cu ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak.

Evenimentul vine în contextul unei vizite oficiale efectuate în această ţară: cum era de aşteptat, cei doi demnitari au abordat subiecte precum cooperarea regională şi evoluţia războiului din Ucraina

Potrivit unui comunicat MApN, ministrul Dîncu a subliniat stadiul „excelent” al relaţiilor bilaterale în domeniul apărării în cadrul de cooperare asigurat de Parteneriatul Strategic dintre cele două ţări.

Priorităţi pe flancul estic

Pe lângă cooperarea din NATO şi UE, Dîncu s-a referit şi la eforturile comune ale Poloniei şi României, în cadrul Iniţiativei B9 (format co-prezidat de cele două ţări), de a promova interesele şi priorităţile pe flancul estic.

Cei doi oficiali au discutat necesitatea consolidării eforturilor de descurajare şi apărare pe flancul de Est al NATO şi, implicit, asupra importanţei implementării deciziilor Summit-ului Alianţei de la Madrid, din acest an.

Ministrul Vasile Dîncu a salutat prezenţa trupelor poloneze în România

Ministrul a precizat că angajamentul ţării noastre privind prezenţa substanţială a militarilor români în Polonia va fi continuat.

Un alt subiect al agendei a fost sprijinul concret şi substanţial al NATO pentru Ucraina şi pentru ceilalţi parteneri cu valori şi obiective comune din vecinătatea estică a Alianţei, respectiv Republica Moldova şi Georgia, cu accent specific în planul rezilienţei strategice şi dezvoltării capacităţii de apărare.

Vasile Dîncu a apreciat participarea României şi Poloniei la Centrul de excelenţă NATO în domeniul HUMINT din România şi Centrul de Excelenţă NATO în domeniul Contrainformaţiilor din Polonia.

Urmăriți B1TV.ro și pe