METEO: ANM anunță o schimbare RADICALĂ a vremii (VIDEO, FOTO)

METEO: ANM anunță o schimbare RADICALĂ a vremii (VIDEO, FOTO)

Vreme deosebit de rece pentru această perioadă. Meteorologii au emis coduri galbene și portocalii de viscol pentru aproape toată țara.

Gabriela Băncilă, director ANM, a anunțat vineri dimineață, la comandamentul de iarnă de iarnă convocatd e primarul general, Gabriela Firea, că ninsoarea va înceta în Bucureşti după orele amiezii, iar vântul se va diminua şi nu va mai avea intensificări puternice, ajungând până la maximum 35 de kilometri pe oră.

„Va fi în continuare viscol în Bucureşti, iar vântul va avea o intensitate mai mare la periferie, de 55 de kilometri pe oră. Vizibilitatea, în special la periferie, este temporar diminuată. Ulterior, după-amiază, atât intensificările de vânt, cât şi ninsorile, se vor diminua. Spre seară va înceta ninsoarea, iar vântul va avea maximum 35 de kilometri pe oră. Stratul de zăpadă este mai gros în centru acum, de 25 de centimetri, dar spre amiază, spre seară, vom vorbi despre grosimi cuprinse între 25-35 de centimetri”, a declarat meteorologul ANM Gabriela Băncilă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Potrivit ANM, în interval de valabilitate: 23 martie, orele 09:30 – 15, va fi cod galben de ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece;
În cea mai mare parte a Moldovei, în estul Olteniei și local în nordul Munteniei, precum și în zona Munților Banatului, a Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să ningă și să se depună strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h, temporar viscolind și spulberând zăpada. În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte, iar vântul va depăși 60…65 km/h, în special pe litoral.
Vremea se va menține deosebit de rece, iar intensificările vântului vor accentua senzația de frig.

De asemenea, va fi cod portocaliu de viscol, ninsori abundente, vizibilitate scăzută, în interval de valabilitate: 23 martie, orele 09:30 – 15,în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și în sudul Moldovei va continua să ningă abundent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 50…60 km/h și temporar 65…70 km/h, viscolind și local troienind zăpada și diminuând vizibilitatea.

Mai există o atenționare de cod galben de ninsori, intensificări ale vântului, zăpadă spulberată, vreme deosebit de rece, în intervalul de valabilitate: 23 martie, orele 15 – 20, În jumătatea de est a Munteniei, în Dobrogea și în cea mai mare parte a Moldovei ninsorile vor continua, dar vor fi în diminuare ca intensitate. Vântul va mai avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 45…55 km/h, temporar de peste 60 km/h în Bărăgan, viscolind și spulberând zăpada și diminuând vizibilitatea. În sudul și în estul Dobrogei precipitațiile vor fi mixte.
Vremea va fi în continuare deosebit de rece, iar intensificările vântului vor accentua senzația de frig.
Notă: în cursul nopții de vineri spre sâmbăta (23/24 martie) în estul și în sud-estul țării, vor mai fi intensificări ale vântului, cu 35…45 km/h, spulberând zăpada depusă.

Ultima oră
07:31 - Lucian Romașcanu (PSD), reacție în scandalul momentului: „Sexul ți-l dă Dumnezeu, genul ți-l alegi”
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)