Radu Banciu: Fiecare trebuie să aibă metoda lui de luptă cu noul coronavirus (VIDEO)

Radu Banciu: Fiecare trebuie să aibă metoda lui de luptă cu noul coronavirus (VIDEO)

Radu Banciu a comentat, în ediția de miercuri seară a emisiunii „Lumea lui Banciu”, sfaturile Părinteului Calistrat Chifan pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Fiecare trebuie să aibă metoda lui de luptă cu noul coronavirus, spune Radu Banciu

„Avem cuvintele Părintelui Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași, cunoscut înțeleg pentru postările sale foarte populare. Noi nu îl cunoaștem, dar nici nu suntem populari pe postări. Ne dă un sfat despre cum să ne păzim. Mi se pare interesant. Zice așa omul: «ne protejăm cu mască, dar dacă virusul este de ordinul nanometrilor, deci nu se vede cu ochiul liber, este o particulă minusculă care circulă și care este împrăștiată prin respirație, prin strănut, prin curentul de vânt, întrebarea este, dacă ochiul e umed, ea nu s-ar putea lipi de ochi?». Aici, domnule părinte, sigur, fără să vă aducem vreo critică, că n-are niciun sens, asta vorbeam noi în martie, la pupitrul acesta. Nu suntem populari, nu postăm nimic. Am spus-o atunci, ochii și urechile. Dumneavoastră veniți cu teoria, e foarte bine. O aduceți la sfârșitul lunii iulie, am discutat despre asta, cu nanometrii, cu cât te protejează masca. În realitate, călugărul vrea să le demonstreze enoriașilor că masca este, practic, inutilă. «Sunt și eu precaut», a zis el, «dar am altă părere despre problema bolii. Am văzut foarte mulți oameni într-o panică nebună», nici n-ar fi rău să intre oamenii în panică, măcar mai au timp, «efectiv au devenit isterici», tot e mai bine decât să nu facă nimic, «nu vin la biserică, nu se spovedesc, nu se împărtășesc, nu au curajul să iasă din casă». Păi, nu este recomandat să iasă din casă, așa se spune în continuare. Doamna aia cu cea mai frumoasă voce din România, aia cu «poartă mască», tot timpul ne spune asta, nu trebuie să părăsiți domiciliul dacă nu este absolut necesar”, a declarat Radu Banciu, în direct pe B1 TV.

„În fiecare dimineață, continuă părintele, prânz și seară, deci dimineață, prânz și seară, «să facă gargară cu apă caldă, cu sare, ca să se curețe zona bucală pentru că sarea este cel mai bun dezinfectant bătrânesc, de când e Pământul». Are dreptate, așa le-a învățat și pe bunicuțele lui. «După aceea, o gură de țuicuță, după ce ai luat agiasmă și anafură, adică, pentru că alcoolul este un bun dezinfectant». Da, așa este, și după avem și albastrul de metil, care iarăși ține”, a mai spus Radu Banciu.

România, opt zile consecutive cu peste 1.000 de cazuri noi de COVID-19

România a ajuns la 48.235 de cazuri confirmate de COVID-19 și 2.269 de decese legate de coronavirus. La nivel național au fost înregistrate opt zile consecutive cu peste 1.000 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2, la fiecare 24 de ore.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”