Biscuții Oreo conțin ingrediente nebănuite / Componentele secrete descoperite de cercetători

Biscuții Oreo conțin ingrediente nebănuite / Componentele secrete descoperite de cercetători
Foto: pixabay.com

Un om de știință din Statele Unite ale Americii a testat unele dintre cele mai cunoscute dulciuri și atât de iubite de cei mici, cât și de adulți.

Acesta a arătat ce conțin, în realitate, biscuiții Oreo. Bruno Xavier, un cercetător american, a dezvăluit care sunt produsele neașteptate scoase la iveală în cadrul unei cercetări internaționale. Acesta a aflat ce compoziție are crema gustării.

Ingredientele secrete din biscuții Oreo

Ingredientul descoperit nu se află pe lista de ingrediente de pe ambalajul produsului. Are în compoziție zahăr, ulei și lecitină din soia care este un aditiv alimentar. Aceasta din urmă funcționează precum un emulgator. De asemenea, cercetătorul a mai descoperit că gustoasa cremă nu conține deloc lapte, dar asta nu înseamnă că produsul este adresat celor vegani. Concret, este formată din vegetal hidrogenat, sirop de porumb bogat în fructoză, lecitină de soia și vanilină.

Biscuții oreo au în compoziția lor ulei de palmier, ceea ce face din aceste dulciuri un răsfăț pentru multe persoane. Lăsând la o parte aceste ingrediente, dulciurile sunt consumate la scară largă, însă specialiștii ne sfătuiesc să fim moderați. Rețeta celor două părți care păstrează crema la interior spune că este nevoie de zahăr pudră, unt, vanilină și sare. Nu lipsesc condimentele, precum și untul de arahide care oferă o culoare plăcută, de maro.

Totodată, pentru o aromă mai plăcută și mai aromată se mai adaugă și alte produse, cum ar fi un strop de extract de mentă. Proporția ingredientelor folosite în prepararea biscuiților Oreo este extrem de importantă.

Ingrediente cu efecte secundare

Biscuiții Oreo au, conform specialiștilor, și unele ingrediente cu efecte secundare. Cercetătorii consideră că uleiul vegetal hidrogenat are unele simptome adverse, cum ar fi Healthline. Nici siropul de porumb bogat în fructoză nu are o reputație tocmai bună, scrie Fanatik.

Lecitina de soia este un emulgator care se găsește în multe alimente de pe piață. Harvard Medical School susține că produsele din soia ar trebui consumate cu moderație, în timp ce vanilina este o aromă artificială derivată din lemn și produse petrochimice. Chiar dacă nu sună tocmai bune, foarte mulți bucătari de renume internațional preferă să folosească vanilină în locul vaniliei autentice.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`