China se declară "foarte îngrijorată" de eventualitatea unor atacuri în Siria

China se declară "foarte îngrijorată" de eventualitatea unor atacuri în Siria
China s-a declarat luni "profund îngrijorată" de eventualitatea unor "acţiuni militare unilaterale" vizând regimul de la Damasc şi a continuat să afirme că este de luat în calcul doar o "soluţie politică" a...

China s-a declarat luni „profund îngrijorată” de eventualitatea unor „acţiuni militare unilaterale” vizând regimul de la Damasc şi a continuat să afirme că este de luat în calcul doar o „soluţie politică” a crizei din Siria, relatează AFP. „Suntem profund îngrijoraţi de eventualitatea că (unele) state ar putea întreprinde acţiuni militare unilaterale” în Siria, a declarat Hong Lei, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze, într-o congerinţă de presă obişnuită.

Beijingul se „opune utilizării, de către oricine, a armelor chimice”, a adăugat el, insistând asupra faptului că China susţine ancheta în curs a ONU cu privire la un atac în apropierea Damascului, la 21 august.

Statele Unite au publicat săptămâna trecută un raport al serviciilor de informaţii în care enumeră mai multe elemente ce demonstrează, potrivit lor, folosirea de arme chimice, în acest atac, de către regimul de la Damasc, secretarul de Stat american John Kerry reiterând aceste acuzații atribuite forțelor guvernamentale.