Lideri USR, surprinși fără mască și neamendați. Cetățenii, sancționați pentru nerespectarea măsurii

Lideri USR, surprinși fără mască și neamendați. Cetățenii, sancționați pentru nerespectarea măsurii
Lucian Viziteu, primarul Bacăului (stânga), Dan Barna (fost președinte USR)

Liderii USR au fost din nou, prinși în offside. Primarul Bacăului, Lucian Viziteu și apropiatul său, deputatul Teodor Lazăr, au fost fotografiați în timp ce participau la un eveniment public fără mască.

USR este partidul care la nivel declarativ, se poziționează categoric în favoarea purtării măștii și a vaccinării. Dan Barna, vicepreședintele partidului ce rezonează cu viziunea „politically correct”, a susținut anul trecut chiar demiterea angajaților ce resping vaccinarea anti-COVID. Mai mult, la evenimentul găzduit la Romexpo, pentru alegerile interne, USR a afișat pe clădire mesajul „Ne vaccinăm și scăpăm”.

Deși mesajele conducerii USR sunt pro-vaccinare și cât mai multe restricții pentru cetățeni, oficialii din partid resping aceste măsuri. Primarul Bacăului Lucian Viziteu și parlamentarul Teodor Lazăr au fost surprinși fără mască fix în cadrul unui eveniment creat de cei menționați. La 7 zile de la eveniment, cei doi au scăpat fără amendă.

Cum a fost surprins primarul USR din Bacău fără mască

Viziteu și Lazăr au participat pe data de 20 ianuarie 2022 la o acțiune de demolare a unor garaje. La eveniment, au asistat și trei polițiști locali, toți cu măștile obligatorii pe față.

„Polițiștii Secției 1 Poliție Bacău au început verificările, în vederea clarificării tuturor circumstanțelor și luarea măsurilor legale ce se impun”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean după 6 zile de la acțiunea de demolare, într-un răspuns adresat Ziarului de Bacău, care a și postat imagini de la fața locului. 

În weekendul care a urmat după evenimentul primarului USR, polițiștii au verificat 3.332 de persoane și au fost oprite în trafic 642 de autovehicule, „în contextul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de COVID-19”. Au fost aplicate 66 de amenzi, în valoare de 7.000 de lei.

Pentru nepurtarea măștii, amenda poate ajunge la 2.500 de lei.

În același scenariu s-a aflat și președintele Klaus Iohannis, care a fost surprins fără mască în locuri publice, în repetate rânduri. De fiecare dată, oficialul de la Cotroceni a fost evitat de amenzi. Cea mai recentă situație a fost la finalul anului trecut.

Inițiativele controversate ale lui Lucian Stanciu Viziteu

Primarul Lucian Viziteu este un personaj controversat la nivel local. La un an de zile de când a preluat mandatul, s-a remarcat prin mai multe promisiuni de campanie încălcate și inițiative retrase, după ce băcăuanii și reprezentanții din Consiliu s-au opus.

În ultimul an, Viziteu a propus adăugarea de taxe pentru locurile de parcare, creșterea taxei pentru salubrizare cu 140% și majorarea prețului apei cu 50%. De asemenea, a cerut suspendarea finalizării Spitalului Municipal Bacău, promis în campanie și a pierdut un proces de transparență, după ce a refuzat să comunice mai multe informații de natură financiară. De curând, primarul din Bacău a fost prins cu minciuna de elevi, cărora le-a tăiat cuantumul burselor.

De asemenea, Viziteu se află în plin scandal cu viceprimarul Cristian Ghingheș, fostul său aghiotant din campania electorală, căruia i-a retras atribuțiile. Oficialul USR a mai ajuns în atenția presei locale pentru angajările dubioase de la Primărie –  a angajat un consilier care a trecut prin șase partide.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina
21:21 - Ploiești: Un bărbat a murit în fața Spitalului Municipal. Paznicul l-ar fi văzut, dar nu a alertat medicii
21:16 - Ferrero a retras de pe piața europeană 3.000 de tone de ciocolată Kinder, din cauza contaminării cu salmonella
21:07 - Avertisment pentru românii care se pregătesc de vacanțe: Lista țărilor care solicită certificat verde COVID