Angajări dubioase la stat: Primarul USR din Bacău, în atenția DNA

Angajări dubioase la stat: Primarul USR din Bacău, în atenția DNA
Lucian Viziteu / Foto: Facebook.com/LucianDanielStanciuViziteu

Primarul USR din Bacău, Lucian Daniel Stanciu-Viziteu ar fi în vizorul DNA, potrivit surselor Ziarul de Bacău. Anchetelepresei locale arată faptul căedilul ar fi implicat în angajări dubioase la Primărie.

Suspiciunile cu privire la Lucian Viziteu au legătură cu angajarea lui Răzvan Găină, șef al Administrației Bazinale Siret, la Primăria Bacău, notează sursa citată.

„DNA a deschis un dosar penal privind traseul dubios al hârtiilor prin care șeful ABA Siret a fost angajat mai puțin de o zi la Primărie. Potrivit unor surse încă neconfirmate oficial, în vizorul anchetatorilor s-ar afla și primarul Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, care a semnat documentele de angajare și detașare a lui Găină”, notează jurnaliștii băcăuani.

Lucian Viziteu, un primar controversat

Toată mobilizarea ar fi fost făcută pentru ca Găină să rămână în continuare șef la ABA Siret, cu orice preț, informează presa locală.

„(…)motivul care ar putea sta la baza acestui șir de angajări este acela pentru a-l menține pe Răzvan Găină la șefia ABA Siret. Acesta fusese detașat o dată către instituție, de pe postul de angajat la cabinetul parlamentar al unui deputat PNL. Cum acesta din urmă nu a mai fost ales la ultimele alegeri, Găină și-a pierdut detașarea și dreptul de a fi șef la Ape. Prin intermediul angajării la Primăria Bacău, Găină a putut fi detașat din nou la ABA Siret, pentru a putea prelua funcția de director”, notează ZDBC.ro.

De la preluarea mandatului, Lucian Viziteu s-a făcut remarcat la nivel local prin diverse inițiative excentrice, care nu au primit votul consilierilor locali. Printre acestea se numără: majorarea taxelor și a impozitelor cu 140%, amenajarea de locuri de parcare plutitoare, organizarea unui referendum local pentru/împotriva restricțiilor anti-COVID, amenajarea de parcări rezidențiale la prețuri considerate exagerate de către comunitatea locală.

De asemenea, primarul USR a pierdut de curând un proces cu privire la lipsa de transparență.

Urmăriți B1TV.ro și pe