Marilen Pirtea, după decizia CCR: Întreaga clasă politică își dorește eliminarea pensiilor speciale. Vom repeta procedura până când Curtea va considera că este constituțională (VIDEO)

Marilen Pirtea, după decizia CCR: Întreaga clasă politică își dorește eliminarea pensiilor speciale. Vom repeta procedura până când Curtea va considera că este constituțională (VIDEO)
Foto: Facebook @ Marilen Pirtea

Deputatul PNL Marilen Pirtea susține că procedura pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor va fi repetată până când CCR va considera că este constituțională. „Să ne spună Curtea cum este constituțional și așa o punem”, a declarat liberalul, joi seară, pe B1 TV, la Actualitatea cu Tudor Mușat, în contextul deciziei luate astăzi de judecătorii instituției fundamentale.

„Întreaga clasă politică își dorește eliminarea pensiilor speciale”, spune Marilen Pirtea (PNL)

„Ce este cert în momentul acesta, că întreaga clasă politică își dorește eliminarea pensiilor speciale. Dacă asta își dorește, eu cred că restul lucrurilor vor fi puse în aplicare. S-a votat în 2021 – și PNL, și toate partidele au votat eliminarea pensiilor parlamentarilor și așteptăm motivația Curții Constituționale. Din câte știu, problema e de retroactivitate, pentru cei care au primit printr-o lege pensii speciale și acum o altă lege nu poate să le elimine, dar pentru cei care sunt de aici încolo ele vor fi eliminate, aceste pensii speciale, deci discutăm despre un număr care retroactiv beneficiază de aceste pensii”, a declarat deputatul PNL.

Potrivit liberalului, procedura va fi repetată până când va fi considerată constituțională de către CCR.

„Așa cum au spus și alți colegi, vom repeta procedura până când Curtea va considera că este constituțională. Să ne spună Curtea cum este constituțional și așa o punem”, a adăugat Marilen Pirtea.

Subiectul a fost comentat pe B1 TV și de prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, care a catalogat decizia CCR drept „o nouă palmă trasă românilor”.

„Sistemul e mai puternic decât individul sau decât dorința cetățenilor, decât a milioane de cetățeni, cel puțin asta îmi arată această decizie. E a treia decizie deja, pur și simplu nu mai am niciun fel de așteptare, deși am fost un optimist incurabil în urmă cu trei ani de zile (…). „Din păcate, CCR a venit astăzi cu o palmă, o nouă palmă trasă românilor”, spunea eurodeputatul, joi după-amiază, la „Sub semnul întrebării” cu Robert Turcescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe