Rareș Bogdan, după decizia CCR privind pensiile speciale: Sistemul e mai puternic decât dorința a milioane de cetățeni. Cred că inclusiv în coaliție sunt oameni care nu își doresc neapărat să fie eliminate (VIDEO)

Rareș Bogdan, după decizia CCR privind pensiile speciale: Sistemul e mai puternic decât dorința a milioane de cetățeni. Cred că inclusiv în coaliție sunt oameni care nu își doresc neapărat să fie eliminate (VIDEO)
Foto: Facebook @ Rareș Bogdan

Sistemul este mai puternic decât individul sau decât dorința a milioane de cetățeni, a declarat eurodeputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, joi, pe B1 TV, la „Sub semnul întrebării” cu Robert Turcescu, unde a comentat decizia prin care CCR a stabilit că eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor este neconstituțională.

Rareș Bogdan (PNL), despre decizia CCR privind pensiile speciale: „O nouă palmă trasă românilor”

Întrebat despre verdictul anunțat joi de Curtea Constituțională, liberalul a afirmat: „Sistemul e mai puternic decât individul sau decât dorința cetățenilor, decât a milioane de cetățeni, cel puțin asta îmi arată această decizie. E a treia decizie deja, pur și simplu nu mai am niciun fel de așteptare, deși am fost un optimist incurabil în urmă cu trei ani de zile. După ce am reușit tăirea pensiilor speciale printr-un demers în Parlament, votat de 80% din Parlament pe 28 ianuarie 2020, imediat după alegeri, am fost blocați atunci de doamna Renate Weber printr-o sesizare la Curtea Constituțională, care după cinci luni de zile a considerat demersul nostru neconstituțional, s-a revenit la starea dinainte”.

„Apoi am încercat printr-o impozitare, pe 22 mai, a pensiilor speciale cu până la 85%, am trecut la un vot acest demers, din nou doamna Weber a făcut sesizarea de neconstituționalitate, din nou CCR a amânat de trei ori, iar imediat după alegeri, la sfârșitul lunii decembrie 2020, la două săptămâni după alegerile parlamentare, a considerat că este un demers care de asemenea este neconstituțional”, a continuat Rareș Bogdan.

„Cu toate acestea, pe 17 februarie, anul trecut, în 2021, Parlamentul a reușit să treacă, cu 80% din voturi, cu o majoritate largă, demersul de tăiere a tuturor pensiilor speciale ale parlamentarilor din ultimii 30 de ani. Acest demers nu a mai fost atacat de doamna Weber la Curtea Constituțională și, practic, a intrat în vigoare, pensiile au fost tăiate, era o victorie mică pentru milioane de cetățeni sfidați. Ei bine, după asta, au venit 70 de parlamentari din cei 1.180 care erau beneficiari ai acestei legi, care a fost practic anulată prin demersul Parlamentului, și au atacat demersul”, a mai spus el.

CCR, susține prim-vicepreședintele PNL, a venit astăzi cu „o nouă palmă trasă românilor”.

„Din păcate, CCR a venit astăzi cu o palmă, o nouă palmă trasă românilor, pentru că e greu să le explici celor 2,2 milioane de români care au pensii de sub 500 de euro, respectiv celor care au pensii de sub 200 de euro, celor un milion de români, sau celorlalți români, încă un milion și jumătate, care au pensii de sub 3.000 de lei, adică de 600 de euro, de ce unii pot să aibă astfel de pensii și pot beneficia de avantaje suplimentare”, a adăugat Rareș Bogdan.

România nu vrea să se alinieze normalității, consideră eurodeputatul.

„Nimeni nu atacă pe nimeni, dar e vorba de contributivitate, e vorba de modalitatea prin care se poate plăti contributivitatea în sistemul național de pensii. Ar trebui ca toată lumea să intre sub acest demers, pentru că e un sistem care funcționează în Germania, care funcționează în Franța, care funcționează în Italia. Nu înțeleg de ce România nu vrea să se alinieze normalității și vrea să aibă un Parlament mai special decât alții”, a punctat prim-vicepreședintele PNL.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:21 - Ce se va întâmpla, de la 1 ianuarie, odată cu majorarea salariului minim. Casa de Pensii a făcut anunțul: „Începând cu aceeaşi dată …”
18:11 - Ministerul Apărării avertizează asupra unei campanii masive de manipulări și dezinformări care circulă în spațiul public
17:49 - AEP a trimis mai multe probe Parchetului General, care arată banii băgați în campania electorală a lui Călin Georgescu: „Atestă că nu a fost o campanie cu finanțare zero” (VIDEO)
17:44 - Daniel Breaz, despre dosarul care îl vizează pe Horațiu Potra: „Pe mine mă frapează faptul că Georgescu avea nevoie de această pază”
17:08 - Marian Vanghelie, trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul Economat. Fostul primar, acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Prejudiciul este de sute de milioane de lei
17:02 - Crimă în Sectorul 5 al Capitalei. Mama agresorului a sunat la 112 pentru a anunța fapta
16:56 - Gheorghe Ialomițianu: „Acest Guvern trăiește din împrumuturi și vă dați seama ce dobânzi plătim” (VIDEO)
16:51 - Bogdan Matei (PSD), despre problemele cauzate de softul Casei de Pensii: Sunt foarte multe probleme și, din păcate, pensionarii au de suferit. Statul român, prin anumite instituții ale sale, nu este pregătit de digitalizare (VIDEO)
16:42 - Amenzi uriașe în urma controalelor ANSVSA din supermarketuri și hipermarketuri. Ce nereguli au găsit inspectorii în magazine
16:21 - IPJ Brăila rămâne în continuare șără șef: Note de 2,66 și 4,81 obținute de cei doi candați la concursul de ocuparea postului