Medicamente mai ieftine pentru demnitari: Punct farmaceutic cu reduceri, redeschis pentru parlamentari

Medicamente mai ieftine pentru demnitari: Punct farmaceutic cu reduceri, redeschis pentru parlamentari
Foto: evz.ro

Punctul de eliberare a rețetelor medicale pentru demnitari și angajații Palatului Parlamentului va fi redeschis, acesta urmând să asigure medicamente de maximă urgență, reduse cu 10-20% față de prețul pieței. În plus, orice medicament va fi adus în 2-4 ore, potrivit Mediafax.

Deschiderea punctului farmaceutic a fost aprobată, luni, de către Conducerea Camerei Deputaților.

Anunțul a fost făcut de secretarul Camerei, Niculae Mircovici, după ședința Biroului Permanent.
S-a aprobat redeschiderea farmaciei, în principal, pentru angajaţi, pentru ca să nu mai trebuiască să meargă în oraş să ridice medicamentele„, a explicat Mircovici.

punctul farmaceutic pentru eliberarea medicamentelor prescrise în reteţele medicale compensate şi cu plata directă, propus spre reînfiinţare, poate asigura medicamentele de maximă urgenţă; medicamente reduse cu 10-20% faţă de preţul pieţei; baza de date a medicamentelor poate fi accesată în timp real de către farmacist, iar orice medicament, inclusiv cele pe bază de reţetă, poate fi adus în 2-4 ore, se arată în memorandumul intern.

Totodată vor fi eliberate rețete compensate și gratuite recomandate de medicii de familie ce deservesc cabinetele medicale ale Camerei Deputaţilor şi Senatului care au contract cu Casa de Asigurări OPSNAJ.

Cu plată directă se vor elibera și medicamente de urgenţă pentru cazurile consultate de medicii aflaţi în incinta cabinetelor din Camera Deputaţilor şi Senat, în timpul acţiunilor Parlamentului desfăşurate pe perioade mai lungi, cu participarea unor invitaţi sau delegaţii străine.

Punctul farmaceutic a mai fost deschis între 1998 și 2007.

Având în vedere prelungirea acordului cu Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu şi Medicina Preventivă ( CMDTAMP), vă aducem la cunoştinţă, spre aprobare, că în urma discuţiilor dintre reprezentanţii CMDTAMP şi cei ai Camerei Deputaţilor, pentru a fi în concordanţă cu prevederile legale, s-a convenit continuarea activităţii cabinetelor pentru medicina de famile care asigură asistenţă medicală şi intervenţiile de urgenţă împreună cu serviciul SMURD, precum şi reînfiinţarea punctului farmaceutic pentru eliberarea medicamentelor prescrise în reţetele medicale compensate şi cu plată directă„, se arată în memorandum.

Tags:
Ultima oră
09:29 - Incendiu puternic la o hală de producție a polistirenului din Dâmbovița. A fost emisă avertizare Ro-Alert
09:29 - Trendul de creștere continuă: Prețul spot al energiei electrice din România a atins un nou maxim istoric în iulie 2021
09:03 - Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea reduce de 25 de ori riscul să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc cu varianta Delta”
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale