Raluca Turcan: Guvernul a aprobat OUG prin care părinții primesc un stimulent de 1.500 de lei dacă revin la serviciu până la împlinirea vârstei de 6 luni a copilului (VIDEO)

Raluca Turcan: Guvernul a aprobat OUG prin care părinții primesc un stimulent de 1.500 de lei dacă revin la serviciu până la împlinirea vârstei de 6 luni a copilului (VIDEO)
Foto: Raluca Turcan / Facebook

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a anuțat miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că a fost adoptată o Ordonanță de Urgență care prevede, printre altele, acordarea unui stimulent de 1.500 de lei pentru părinții care revin la serviciu până la împlinirea vârstei de 6 luni a copilului. „Această Ordonață mai aduce și un stimulent de inserție de 650 de lei pentru părinții care se întorc la lucru în perioada în care sunt îndreptățiți să beneficieze de concediu pentru creșterea copilului cu dizabilități cu vârstă cuprinsă în 3 și 7 ani”, a mai anunțat Turcan.

Raluca Turcan: Guvernul a aprobat OUG prin care părinții primesc un stimulent de 1.500 de lei dacă revin la serviciu până la împlinirea vârstei de 6 luni a copilului

Raluca Turcan vorbește despre stimulente acordate părinților pentru a reveni în câmpul muncii

„Azi Guvernul a aprobat o Ordonanță de Urgență prin care se acordă părinților aflați în concediu de creștere a copilului un stimulent de 1.500 de lei dacă aceștia aleg să se întoarcă la muncă până la împlinirea vârstei de 6 luni a copilului.

Aceasta e o măsură activă, care încurajează întoarcerea la muncă. De asemenea, contribuie la creșterea veniturilor părinților, scade riscul deprofesionalizarii și asigură o forță de muncă necesară acum la nivelul angajatorului.

Mai precis, se acordă un stimulent de 1.500 de lei, în locul stimulentului de 650 de lei, dacă părinții aleg să se întoarcă la muncă mai devreme de împlinirea vârstei de 6 luni de către copil sau vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilități.

Se menține stimulentul de 650 de lei pentru părinții care revin în activitate până la împlinirea vârste de 2 ani și, de asemenea, după împlinirea vârstei de 6 luni sau 1 an în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea vârstei de 2 sau 3 ani în cazul copilului cu dizabilități.

Această Ordonață mai aduce și un stimulent de inserție de 650 de lei pentru părinții care se întorc la lucru în perioada în care sunt îndreptățiți să beneficieze de concediu pentru creșterea copilului cu dizabilități cu vârstă cuprinsă în 3 și 7 ani.

Alte prevederi țin de faptul că se ia în calcul perioada în care părinții au fost în șomaj tehnic la calculul perioadei pentru stabilirea indemnizației pentru creșterea copilului.

Odată ce părintele s-a întors mai devreme de împlinirea vârstei de 6 luni a copilului și, nu din vina lui, își pierde locul de muncă, ci în intervalul de doi ani își regăseste alt loc de muncă, atunci poate beneficia de acest stimul de inserție

Aceasta e prima dintr-un set de măsuri active”, a declarat ministrul Raluca Turcan.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”