Florin Cîțu, despre vaccinul AstraZeneca: În luna februarie ar trebui să avem cel puţin 600.000 de doze (VIDEO)

Florin Cîțu, despre vaccinul AstraZeneca: În luna februarie ar trebui să avem cel puţin 600.000 de doze (VIDEO)
Foto: Florin Cițu / Facebook

Premierul României, Florin Cîțu, a declarat, sâmbătă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davila”, după ce a făcut rapelul pentru vaccinul anti-Covid, că în această lună ar trebui să avem cel puţin 600.000 de doze de AstraZeneca.

Florin Cîțu: Începem programarea din 10 februarie pentru AstraZeneca

„Câteva informaţii despre AstraZeneca care vine în România şi în luna februarie ar trebui să avem cel puţin 600.000 de doze. Începem programarea din 10 februarie, pentru AstraZeneca, persoane între 18 şi 55 de ani şi vom avea 180 de cabinete noi pentru AstraZeneca. Cred că de mâine (duminică – n.r.) încep să fie distribuite 81.600, dar programarea va începe din 10 februarie, deci avem şi această lună, începem să avem din ce în ce mai multe”, a spus oficialul.

Acesta a mai afirmat că începând cu luna martie programul de vaccinare se va accelera.

„Cred că luna februarie a fost o provocare pentru campania de vaccinare, deşi am rămas în topul din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte numărul de vaccinări, dar începând cu luna martie vin din ce în ce mai multe doze şi programul de vaccinare se va accelera, vom trece de 50.000 de vaccinări pe zi, cred că din luna martie şi vom merge către acea ţintă de 100.000 pe care ne-am propus-o de la început”, a precizat el.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Campania națională de vaccinare anti-COVID-19 a început pe 27 decembrie 2020

Campania națională de vaccinare anti-COVID-19 a început, în România, pe 27 decembrie 2020, în același timp cu majoritatea statelor Uniunii Europeane.

Pe 15 ianuarie 2021 s-a dat starul celei de-a doua etape a campaniei de imunizare, cea în care primesc serul împotriva coronavirusului persoanele de peste 65 de ani, pacienii cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și angajații din domeniile esențiale.

Între timp, pe 26 ianuarie, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a anunțat că România are un deficit de 117.000 de doze de vaccin, motiv pentru care s-a luat decizia ca persoanele care muncesc în domenii esențiale și care au fost programate în intervalul 28 ianuarie – 11 februarie să fie reprogramate, în aceeași ordine, zece zile mai târziu.

Practic, persoanele programate în intervalul 28 ianuarie – 11 februarie se translatează cu 10 zile mai târziu, din data de 8 februarie, în ordinea programării inițiale. Se menține același ritm de vaccinare pentru restul persoanelor programate – 176.861 de persoane. Se asigură doza de rapel pentru cei deja vaccinați – 441.149 de persoane. Perioada dificilă pentru noi e până pe 15 februarie”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Ulterior, după incendiul de la Institutul ”Matei Balș”, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a anunțat o nouă schimbare a strategiei de vaccinare, în sensul în care toate locurile noi pentru programare din luna februarie vor fi destinate strict vârstnicilor, persoanelor cu boli cronice și celor cu handicap, precum și celor care locuiesc cu aceste persoane. Cei care au fost programaţi sau reprogramaţi rămân în sistem.

De la începutul campaniei de vaccinare și până joi, 4 februarie, în România au fost vaccinate 629.279 de persoane, potrivit datelor transmise de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)