Bogdan Despescu anunţă controale sporite, mai ales la munte și pe litoral: Se poate dispune inclusiv suspendarea activităţii operatorilor economici (VIDEO)

Bogdan Despescu anunţă controale sporite, mai ales la munte și pe litoral: Se poate dispune inclusiv suspendarea activităţii operatorilor economici (VIDEO)

Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne, a declarat, vineri, că forțe sporite ale organelor de control vor face verificări în perioada următoare în întreaga țară, pentru a fi sigure că regulile impuse în contextul epidemiei de coronavirus sunt respectate. Echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri, inspectori ITM și de la Protecția Consumatorilor vor acționa mai ales în centrele comerciale, piețe, târguri, pe litoral și la munte. „Unde se vor constata abateri, se vor dispune inclusiv măsuri de suspendare a activităţii operatorilor economici”, a ținut să precizeze Despescu.

Controale sporite în toată țara, dar mai ales pe litoral și la munte, pentru ca regulile de protecție sanitară să fie respectate

Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne, a anunat, vineri, că echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri, inspectori ITM și de la Protecția Consumatorilor vor acționa în toată țara, dar mai ales pe litoral și la munte, pentru a se asigura că sunt respectate regulile menite să țină sub control epidemia de coronavirus.

La nivelul municipiului București și în județe vor fi organizate grupe de coordonare operativă, sub coordonarea prefecților, pentru a analiza situația și, eventual, pentru a direcționa forțe către zonele de risc.

„Pe litoral și la munte vor fi prezente echipe mixte formate din polițiști, jandarmi, pompieri, inspectori ITM, DSV și ANPC, pentru a face verificări. Vom organiza acțiuni cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, mijloacele de transport persoane, piețe, în zona urbană și rurală. Cu prioritate pe litoral, în zone turistice și de munte, vom aloca resurse să acoperim cea mai importantă perioadă din această lună”, a declarat Despescu.

Secretarul de stat mai precizat că oamenii vor avea la dispoziție o linie Telverde pentru a semnala neregulile pe care le găsesc.

„Nu dorim să aplicăm sancţiuni, dar acolo unde vom constata încălcări ale legii, vom luat toate măsurile necesare. Unde se vor constata abateri, se vor dispune inclusiv măsuri de suspendare a activităţii operatorilor economici”, a subliniat Despescu.

Anunțul secretarului de stat a venit după o ședință la Palatul Victoria, la care au participat premierul Ludovic Orban, mai mulți miniștri și reprezentanții instituțiilor de control.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Nelu Tătaru: Ne putem gândi la o prelungire a stării de alertă

În aceeași conferință, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că acum nu există pericolul revenirii la starea de urgență, dar numărul mare de cazuri de coronavirus din ultima vreme nu exclude posibilitatea ca Guvernul să prelungească starea de alertă.

„Nu avem pericolul stării de urgență în acest moment. Discutăm dacă este necesară prelungirea stării de alertă după 15 iulie”, a punctat Tătaru.

Acesta a atras atenția că, în ultimele trei săptămâni, rata de transmitere a COVID-19 crescut de la 0,6-0,7 la 1,4 și că unele spitale au rămas fără paturi libere în secțiile de Terapie Intensivă.

„Putem gestiona acest număr de cazuri, dar haideți să menținem acele reguli de distanțare de fizică și aceleași recomandări”, a insistat Nelu Tătaru.

Ministrul liberal a mai anunțat că se lucrează la un proiect de lege care să clarifice toate condițiile de carantină și izolare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari