Impozit mai mare cu 500% pentru cei care dețin clădiri sau terenuri lăsate în paragină în Pitești

Impozit mai mare cu 500% pentru cei care dețin clădiri sau terenuri lăsate în paragină în Pitești
Sursa foto: Pixabay

Proprietarii care își lasă imobilele din Pitești neîngrijite vor fi arși la buzunare de către municipalitate . Autoritățile au stabilit o mărire de 500% a impozitului pentru cei ce au lasat case în paragina sau curțile neîngrijite, scrie antena3.ro.

Decizia care vizează aproape 300 de proprietăți se aplică tuturor celor care nu-și îngrijesc casele sau terenurile.  În total, 200 de terenuri și 76 de case abandonate au fost contabilizate de către angajații Primăriei.

Termenul pentru cei care sunt obligați să-și curețe gospodăriile expiră la sfârșitul lunii. Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când se ia o astfel de decizie în Pitești.

Încă din luna martie, primarul municipiului Piteşti, Cristian Gentea, propunea majorarea impozitului pe clădirile şi terenurile neîngrijite cu 500%.

Piteştenii erau  invitaţi să-şi dea cu părerea referitor la criteriile după care se va face încadrarea imobilelor în categoria neîngrijite.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:56 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: “Ce sunt pedepsele karmice? Când și cum se aplică acestea (VIDEO)
23:33 - Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia
22:55 - Planul lui Putin după anexarea teritoriilor din Ucraina: Kremlinul ar urma să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
22:21 - Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)
21:43 - Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China (VIDEO)
21:26 - Continuă protestele în Rusia: Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării lui Putin în războiul rus din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe
20:55 - Parlamentul rus ar urma să dezbată pe 29 septembrie alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene ocupate
20:22 - Momente de panică pentru fratele lui Edi Iordănescu. Ambulanţa a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale în CS Dinamo – FCSB 2
19:57 - Video complet cu bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Ce a declanșat conflictul și cum au ajuns cei doi să își împartă pumni
19:17 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 25 septembrie– 1 octombrie 2022. Nativii Taur au posibilitatea de a avea o expansiune incredibilă pe plan financiar (VIDEO)