Instanța Supremă a decis: Dosarul în care Sorina Pintea este acuzată de fapte de corupție va fi judecat de Tribunalul Maramureş

Instanța Supremă a decis: Dosarul în care Sorina Pintea este acuzată de fapte de corupție va fi judecat de Tribunalul Maramureş
Foto: Inquam Photos / George Calin

Dosarul în care Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, este acuzată de luare de mită va fi judecat de Tribunalul Maramureș. Decizia definitivă a fost luată de magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Dosarul Sorinei Pintea va fi judecat de Tribunalul Maramureș

Hotărârea Instanței Supreme vine după ce Tribunalul București și Tribunalul Maramureș și-au trimis acest dosar între ele. La începutul lunii decembrie a anului trecut, Tribunalul București își declinase competența în acest caz în favoarea Tribunalului Maramureș.

Astfel, Curtea Supremă a soluționat definitiv acest conflict de competență între cele două instanțe.

„Stabileşte competenţa de soluţionare a cauzei privind pe inculpata Sorina Pintea în favoarea Tribunalului Maramureş, instanţă căreia i se trimite dosarul. Definitivă”, se precizează în minuta deciziei, potrivit Agerpres.

Sorina Pintea a fost trimisă în judecată pentru luare de mită

Sorina Pintea a fost trimisă în judecată, pe 30 aprilie 2020, pentru luare de mită în formă continuată, faptă pe care ar fi comis-o în perioada în care ocupa funcția de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.

Potrivit procurorilor anticorupție, în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Pintea ”ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare a blocului operator – sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică şi a unor spaţii adiacente din Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, încheiat în anul 2019”.

Ulterior, pe 28 febriarie, după ce ar fi primit suma de 120.000 lei chiar în biroul său, ”s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”.

Sorina Pintea a fost ministru al Sănătății în guvernarea PSD, din ianuarie 2018 până în noiembrie 2019.

Urmăriți B1TV.ro și pe