Legumele de sezon, mai scumpe și cu 50% față de anul trecut: Marfa e mai puțină din cauza secetei

Legumele de sezon, mai scumpe și cu 50% față de anul trecut: Marfa e mai puțină din cauza secetei
Salariul a crescut în agricultura cu 600 de lei// Sursa Foto: Freepik/ aleksandarlittlewolf

Local şi de sezon nu înseamnă mai ieftin. Roşiile, castraveţii sau ardeii sunt câteva dintre legumele pentru care plătim mai mult. Unele produse s-au scumpit chiar şi cu 50% faţă de anul trecut. Legumicultorii spun că preţul va fi şi mai mai mare.

La toamnă, legumele vor fi şi mai scumpe din cauza costurilor mari cu producţia şi recoltei mici

Legumicultori spun că 7-8 lei pentru kilogramul de roșii este un preţ acceptabil. Pentru că s-au scumpit toate, curentul, motorina, totul s-a scumpit. Comercianţii nu pot lăsa la preţ, chiar dacă vânzările au mai scăzut.

Legumele nu i se par scumpe ministrului Daea. Nu negociază niciodată la tabară. Atât cât îi cere fermierul, atât îi dă.

Petre Daea, ministrul Agriculturii: „Eu la legume am un preţ al respectului. Petre Daea se opreşte acolo unde vine un legumicultor şi se duce la el. Îi spun, nu alege, că ştiu cum se fac, cu câtă greutate. Cât îmi cere, atât îi dau. Ştiţi de ce? Pentru că e o muncă extraordinară, pentru că este extraordinară munca lui, efortul lui.”

În plus, îi îndeamnă pe români să ocolească tarabele cu legume din import şi să cumpere doar produse autohtone.

La toamnă, legumele vor fi şi mai scumpe. Motivele sunt aceleaşi: costuri mari cu producţia şi recolta mică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)