Mărturia temurului interlop Costel Raiciu, înainte de a se preda autorităților. Reacție acidă din partea lui Dumitru Coarnă: Probele să vorbească

Mărturia temurului interlop Costel Raiciu, înainte de a se preda autorităților. Reacție acidă din partea lui Dumitru Coarnă: Probele să vorbească

Înainte de a se preda autorităților române, celebrul interlop din Chiajna,Costel Raiciu, a făcut un live pe rețelele de socializare.Președintele SNPPC, Dumitru Coarnă, a reacționat urma gestului făcut de cel care a coordonat atacul de tip mafiot în cadrul căruia doi bărbați au fost atacați cu pistoale și săbii.

Interlopul Constantin Costel Raiciu, dat în urmărire națională, s-a predat polițiștilor la două luni de la incidentul din Chiajna. Bărbatul care face partedin clanul Litrașuera dat în urmărire națională.

Înainte de a se preda, interlopul a făcut un live pe Facebook în care a declarat că „sunt aproape de IGPR. Să se facă dreptate în dosar. S-au dus mincinoșii ăștia să vorbească ce au vrut și ce n-au vrut… Vă mulțumesc tuturor celor care ați fost alături de mine. Viața merge înainte și sper să se facă dreptate”.

Dumitru Coarnă, reacție după gestul lui Raiciu: Lăsăm probele să vorbească

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), Dumitru Coarnă, a avut o primă reacție după ce unul dintre cei mai temuți interlopi din Chiajna s-a predat organelor de poliție.

„Are și el partea lui de adevăr în toată această expunere. Să lăsăm probele să vorbească. Povestea cu „nu sunt nevinovat”, în general vorbind… majoritatea pleacă cu „Nu”. Sigur că, ulterior, în timp ce se prezintă probele își revizuiesc atitudinea și comportamentul față de faptă. Vorbim de acele circumstanțe atenuante ori relevante, în funcție de poziția pe care o adoptă în anchetă, când vorbim de probe directe”, a declarat Dumitru Cornă, într-o intervenție la România TV.

„E o anchetă în curs, doar un judecător poate să stabilească într-un final vinovăția sau nevinovăția”, a mai spus Coarnă.

Sorin Raiciu este căutat în continuare de autorități

Costel Raiciu, fost boxer de performanță la clubul Steaua, este cunoscut ca parte a anturajului lui Sile și Nuțu Cămătaru. În urmă cu 10 ani, acesta a fost acuzat de tentativă de omor calificat deosebit de grav, după ce a bătut cu sălbăticie un tânăr. În arest, l-a înjunghiat în picior pe un alt deținut.

În seara de 23 iulie, Costel Raiciu nu a acționat singur. Alături de el, la scandal a luat parte și vărul său,Sorin Raiciu. Acesta este în continuare căutat de autorități.

Împreună cu alte două persoane, cei doi au fost acuzați că au blocat în trafic o mașină, în care se aflau două persoane, Călin Pană, alt văr de-al lor și prietenul acestuia Liviu Iordan și i-au atacat cu săbii și cu un pistol.

În urma atacului sângeros, în care s-au tras și focuri de armă, cele două victime au rămas întinse pe șosea până la venirea echipajelor de poliție și ambulanță.

La acelmoment, penumele lui Costel Raiciu și Sorin Raiciu au fost emise două mandate de arestare în lipsă pentru 30 de zile, după ce procurorii i-au pus sub acuzare pentru mai multe infracțiuni, între care cea mai gravă este tentativa de omor. De asemenea, cei doi sunt acuzați de distrugere şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Dupăatac, cei doi veri au fugit, însă fotografiile lor au fost publicate pe site-ul Poliției Române, la fel ca și datele de identificare și motivul pentru care au fost dați în urmărire națională.

Ultima oră
07:42 - „Nu, nu, nu! O seară bună!”. Gică Hagi a plecat de la interviu, când a primit această întrebare…
07:28 - Liviu Dragnea, atac la adresa lui Dacian Cioloș: „Foarte slab. Nu are toate butoanele la el”. Ce reproșează PSD-ului
07:14 - USR, cu gândul la alegerile anticipate. Cătălin Drulă: „Până la urmă, e corect să ne întoarcem către electorat, dacă nu se poate rezolva criza politică”
23:54 - În stațiunile din sudul litoralului s-ar putea da undă verde la construcția de clădiri cu mai mult de 9 etaje
23:37 - Incendiu în baia unui apartament din Târgoviște. ISU Dâmbovița: Au fost evacuați 15 locatari
23:20 - Cine este Rebeka Daniel, fata de 17 ani care i-a lăsat cu gura căscată pe jurații de la SuperStar (Pro TV)
22:49 - Anca Dumitra, dezvăluiri inedite. Frumoasa actriță din „Las Fierbinți” (Pro TV), despre posibilitatea de a deveni mămică: „Când se vrea, se dorește…” (FOTO)
22:20 - A treia extragere la Loteria Vaccinării. Au fost anunțați câștigătorii premiilor din această săptămână
22:11 - Radu Țincu: Autoritățile europene, îngrijorate de riscul ca pandemia să evolueze din România și în Europa. Țara noastră riscă să genereze o nouă variantă virală. OMS va propune restricții (VIDEO)
21:44 - Radu Țincu: E vaccinată 47% din populația lumii și nu s-a întâmplat nimic cu nimeni / Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, deși a fost aprobată de toate forurile internaționale, trebuie își piardă calitatea de medic (VIDEO)