Noi dezvăluiri despre starea lui Michael Schumacher: Este treaz, poate face câțiva pași, însă nu-și va reveni niciodată complet

Noi dezvăluiri despre starea lui Michael Schumacher: Este treaz, poate face câțiva pași, însă nu-și va reveni niciodată complet
Michael Schumacher a făcut progrese imenseîn ultima perioadă și este chiar capabil să facă câțiva pași dacă este ajutat, însă nu-și va reveni niciodat complet, a declarat renumitul neurochirurgul elvețian Erich Riederer care se ocupă de marele campion.

Riederer crede că Schumacher se află într-o stare vegetativă și nu este pe deplin conștient de ce se întâmplă în jurul lui, a mai spus medicul a în timpul unui documentar TV al TMC.

„Se află într-o stare vegetativă, este treaz, respiră, inima îi bate singură, probabil că se poate așeza și poate face pași mici cu ajutorul altor persoane, dar nimic altceva. Aș spune că acesta este cea mai bună formăpe care o puteam spera pentru el. Dacă există posibilitatea de a-și reveni la starea dedinaintea accidentului?! Sincer, nu cred”,a declarat neurologul Erich Riederer, potrivit athina984.gr.

De șapte ori campion mondial la Formula 1 și GOAT, Schumacher au avut un accident de schi, în Alpi în decembrie 2013, în urma căruia a intrat într-o comă profundă.Puține detalii despre cum se mai simte au fost dezăluite de-a lungul timpului.

O nouă speranțăpentru Michael Schumacher

În vara acestui an, reputatul cardiolog francezPhilippe Menasche, cares-a ocupat și în trecutdeMichael Schumacher, a declarat că este pregătit să efectueze un nou tratament bazat pe celule stem, scrie Contro Copertina, citat deMarca. Intervenţia este făcută în încercarea de regenerare a sistemului nervos central al luiMichael Schumacher. Potrivit specialiştilor, Schumacher suferă de atrofie musculară şi ostreoporoză din cauză că nu poate avea activitate fizice. Familia nu a precizat însă dacă intervenția a fost făcută.

Totuși,o persoană din anturajul familieil-ar fi fotografiatpe acesta imobilizat la pat, în locuința sa din Geneva și ar fi scos-o la vânzare pentru 1 milion de lire sterline.

Michael Schumacher este considerat drept cel mai bun pilot deFormula 1din toate timpurile

Michael Schumacher este născut la 3 ianuarie 1969, în Germania. Statistic, prin prisma celor şapte titluri mondiale câştigate, a celor 91 de victorii şi 76 de cele mai rapide tururi, Michael Schumacher este considerat drept cel mai bun pilot deFormula 1din toate timpurile.

Michael Schumacher mai are un frate,Ralf Schumacher, cei doi fiind unicii fraţi care au câştigat curse în Formula 1, şi au devenit primii fraţi care au terminat pe primele două poziţii în aceaşi cursă, o performanţă pe care au mai repetat-o de patru ori.

Michael Schumacher nu provine dintr-o familie bogată precum majoritatea piloţilor deFormula 1. Tatăl său a fost constructor, dar care se ocupa şi de circuitul de karting dinKerpen, de aici pasiunea lui Michael pentru curse, iar mama sa a fost muncitoare într-o cantină. Tatăl lui l-a pus să aleagă dintre judo şi karting, iar el a ales kartingul.

Michael este căsătorit cu Corinna şi are doi copii, Gina Maria şi Mick.

În decembrie 2013, Schumacher a suferit o traumă serioasă la cap în timp ceschiaîn staţiunea Meribel, din alpii francezi. El a fost transportat pe cale aeriană la spital, operat şi indus în starecomăartificială. După ce s-a aflat în comă din 29 decembrie 2013 până pe 16 iunie 2014, el a părăsit spitalul dinGrenoblepentru a se reabilita în continuare la Spitalul Universităţii (CHUV) dinLausanne,Elveţia.