Noi investigaţii în Caransebeş: Cui aparțin OSEMINTELE descoperite în curtea unei foste clădiri a Securității (VIDEO)

Noi investigaţii în Caransebeş: Cui aparțin OSEMINTELE descoperite în curtea unei foste clădiri a Securității (VIDEO)

Noi investigaţii în Caransebeş, care răscolesc familiile partizanilor din Munții Banatului. Membrii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc încep a doua campanie de investigații arheologice, pentru descoperirea unor morminte ale opozanților anticomuniști ce au fost omorâți în anchetele Securității.

TRAGEDIE ÎN MUZICĂ! ADIO, RONA HARTNER! CU REGRET VĂ ANUNȚĂM CĂ…

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

”Este vorba, presupunand ca aceste oseminte ar proveni de la anumite persoane din rezistenta anticomunista din zona Banatului, care au fost aduse pentru ancheta la securitatea din Caransebes si care au dispărut. despre a caror soarta nu se mai cunoaste nimic pana in ziua de astazi.

DRAMĂ ÎN TEATRUL ROMÂNESC: FLORIN PIERSIC JR., MESAJ DESPRE MOARTEA TATĂLUI SĂU! S-A ÎNTÂMPLAT ÎN URMĂ CU PUŢIN TIMP

In apropiere se afla si incinta fostului penitenciar din Caransebes, peste drum cladirea fostei securitatii in anii 50, din Caransebes. deci, un triunghi al mortii”, a declarat pentru B1 TV Gheorghe Petrov, responsabilul Șantierului Arheologic Caransebeș.

Potrivit reprezentanţilor Institutului, opozanţii anticomunişti ar fi fost executaţi în urma unor decizii luate de instanţele judecătoreşti.

“Un alt element pe care l-am luat in calcul a fost faptul ca apartin unor persoane care prin hotararea trimisa de tribunalele militare ale vremii au fost executati si conform marturiilor in aceasta curte a casei armatei”, a mai spus Gheorghe Petrov.

DOAMNE, DUMNEZEULE! BIETUL SILVIU PRIGOANĂ! DIN PĂCATE A PIERDUT LUPTA! DISPERARE PENTRU ADRIANA BAHMUŢEANU (GALERIE FOTO)

Investigațiile arheologice vor continua până la epuizarea tuturor suprafețelor libere din curtea Cercului Militar.

“Cercetarile sunt in curs. acum suntem la sfarsitul celei de-a doua campanii. in prima campanie am gasit 2 morminte. Inca 11 morminte, printre care o groapa comuna cu 4 victime si una cu 2 victime. Exista un dosar penal pe care Institutul l-a deschis la Parchetul General Timisoara printr-o sesizare prealabila, un dosar penal in lucru”, adaugă Gheorghe Petrov.

REVOLTĂTOR! NU O SĂ ÎȚI VINĂ SĂ CREZI PE CE A CHELTUIT ANAMARIA PRODAN O AVERE! REGHECAMPF NICI MĂCAR NU A VRUT SĂ O VADĂ…(GALERIE FOTO)

Cercetările de la Caransebeş sunt efectuate de arheologi de la Institutul pentru Investigarea Crimelor Comuniste și de la muzeele de istorie din Aiud, Alba Iulia și Turda.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)