Poliția înființează o structură specializată în căutarea persoanelor dispărute

Poliția înființează o structură specializată în căutarea persoanelor dispărute

O nouă structură va fi înființată în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Este vorba despre o structură specializată în găsirea persoanelor dispărute, după cum a anunțat, miercuri, la Parlament, secretarul de stat din MAI, Bogdan Despescu, care s-a prezentat în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă privind situaţia copiilor dispăruţi.

Bogdan Despescu anunță înființarea unei structuri care se va ocupa de căutarea persoanelor dispărute

„Va funcţiona la nivelul IGPR şi, în acelaşi timp, la nivelul Direcţiei Generale a Municipiului Bucureşti şi inspectoratelor judeţene de poliţie. Această structură se va ocupa exclusiv de căutarea persoanelor dispărute. Intenţionăm să atragem specialişti, intenţionăm să încadrăm poliţişti cu specializări din alte zone decât Academia de Poliţie, şi aici mă refer la psihologi”, a declarat Bogdan Despescu, precizând că pentru înființarea acestei structuri au fost alocate resurse financiare suplimentare, informează Agerpres.

Situația cazurilor de dispariție de la nivelul întregii țări

Potrivit datelor disponibile pe site-ul Poliției Române, în acest moment, 70 de copii și peste 1.000 de adulți figurează ca fiind dispăruți.

În ceea ce privește situația din ultimul an, în perioada 30 aprilie 2019 – 20 mai 2020, au existat 6.475 de sesizări cu priovire la dispariția unor minori. În același interval, 6.742de minori au fost găsiți. Cele mai multe cazuri de dispaariție au fost semnalate București, Constanța Iași și Bistrița-Năsăud, potrivit datelor furnizate de Poliția Română organizației Salvați Copiii.

Adolescentă de 16 ani, căutată de autoritățile din Olt

Unul dintre cazurile de dispariție care a intrat în atenția presei în ultimele zile este cel al unei fete în vârstă de 16 ani are a plecat de bună voiede la domiciliul dinCaracalși nu s-a mai întors acasă. Adolescenta este de negăsit de pe 20 august.

Agenții de poliție au făcut apel la localnici pentru a le veni în ajutor în vederea găsirii tinerei. Astfel, persoanele care dețin informații care să ajutela găsirea fetei sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la numărul de urgență 112.

Tânăra are următoarele semnalmente: înălțime 1,60 metri, în jur de 50 de kilograme, constituție atletică, ochi verzi, păr lung de culoare neagră.

”Menționăm faptul că părul este vopsit, fata având o altă culoare naturală”, se arată într-un comunicat transmis de autoritățile dinCaracal.

MAI înființează Poliția Siguranță Școlară

Amintim că ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela , a decis și înființarea unei structuri distincte în cadrul Poliției Române, „Poliția Siguranță Școlară”, care va funcționa odată cu începerea noului an școlar și va „consolida parteneriatul MAI-școală-autorități locale în vederea dezvoltării unui proces educațional anti-infracțional și anti-victimal”.

„În conformitate cu prevederile Strategiei Naționale de Apărare a Țării 2020-2024, unul dintre obiectivele principale îl reprezintă coordonarea eforturilor tuturor instituțiilor concomitent cu luarea măsurilor necesare creșterii securității fizice a elevilor pe durata deplasării înspre și dinspre școală, precum și prevenirea, și combaterea fenomenului de bullying. Ținând cont de preocuparea permanentă a conducerii Ministerului Afacerilor Interne pentru îndeplinirea obiectivelor în ceea ce privește siguranța elevilor și a cadrelor didactice, ministrul Afacerilor Interne a luat decizia înființării unei structuri distincte în cadrul Poliției Române. Structura nou-înființată va îmbunătăți și consolida parteneriatul MAI-școală-autorități locale în vederea dezvoltării unui proces educațional anti-infracțional și anti-victimal”, a declarat Bogdan Despescu, marți.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:13 - G7 va trimite un ajutor de 18,4 miliarde de dolari Ucrainei. Grupul este pregătit „să facă mai mult dacă este nevoie”
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)