Polițist din Timiș, reținut de DNA pentru trafic de influență. Motivul pentru care a cerut bani și un teren. Doi parlamentari, implicați

Polițist din Timiș, reținut de DNA pentru trafic de influență. Motivul pentru care a cerut bani și un teren. Doi parlamentari, implicați
Șeful Serviciului de Ambulanță Neamț, prins în flagrant în timp ce primea o mită de 40.000 de euro. Foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Procurorii DNA au reținut un polițist din Giroc, județul Timiș, sub acuzația de trafic de influență în formă continuată. El este acuzat că a cerut și primit 13.000 de euro de la o persoană, martor în dosar, pentru ca, prin intermediul a doi parlamentari, acești bani să ajungă ulterior la un judecător din București. În schimbul sumei, magistratul urma să pronunțe o hotărâre favorabilă într-un proces civil. Agentul a mai cerut o suprafață de teren pentru el și una pentru colaboratorii săi.

Polițist din Timiș, acuzat de trafic de influență

Potrivit unui comunicat al DNA, Aurelian Gîrd, polițist în cadrul Postului de Poliție Giroc, ar fi pretins de la o persoană, martor în dosar, 13.000 de euro pentru ca, prin intermediul a doi parlamentari, banii să ajungă la un judecător din București.

În schimbul sumei, magistratul urma să pronunțe o hotărâre favorabilă în cadrul unui proces civil privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de teren de 10,8 ha din comună, la care ar fi fost îndreptățită familia martorului.

Pe 12 august 2021, spun procurorii DNA, chiar în sediul Poliției, Gîrc a primit 64.500 lei, echivalentul a 13.000 euro.

Polițistul a cerut un teren și pentru el

Tot atunci, el i-a cerut martorului pentru sine suprafața de 2.000 mp teren intravilan în localitatea Giroc și încă 20.000 mp teren intravilan, tot în localitate, pentru “colaboratorii” săi.

Terenurile urmau să fie transferate după ce se obținea punerea în posesie. Potrivit „Studiului de piață privind valorile minime ale imobilelor din județul Timiș – 2021”, suprafețele ar valora 2.420.000 euro.

Polițistul urmează să fie prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă.

Urmăriți B1TV.ro și pe