Un produs traditional românesc a devenit extreme de popular în America. Este vorba despre brânza de burduf, o delicatesă pentru care americanii sunt dispuși să plătească o mică avere.
Deși în România este un produs obișnuit, disponibil pe rafturile magazinelor din întreaga țară, brânza de burduf a ajuns să fie considerată o adevărată delicatesă în SUA. Într-un supermarket din New York, renumit pentru comercializarea produselor din Europa de Est, această brânză este vândută la un preț aproape dublu față de cel din România, potrivit click.ro.
Conform informațiilor transmise către redacția Bugetul.ro, „Brânza de burduf cu gust blând” produsă de Ferma cu Omenie este listată la prețul de 11,99 dolari. Calculat la cursul BNR, acest preț echivalează cu aproximativ 58 de lei, în timp ce în România același produs costă doar 26 de lei.
Această brânză tradițională este produsă de o afacere de familie din satul Unirea, județul Alba și este realizată dintr-o combinație de caș din lapte de vacă și oaie, la care se adaugă doar sare pentru gust și conservare.
„Gustul blând al brânzei de burduf De la Ferma cu Omenie este dat de rețeta tradițională și ingredientele naturale. Laptele provine de la vacile din ferma proprie, atent hrănite și îngrijite, iar fabrica se află chiar în curtea fermei,” se menționează în descrierea produsului.