"Românii se spală în troacă". Jigniri grave aduse de un deputat într-un interviu pentru o agenție rusă: "Doar lipovenii sunt muncitori" (VIDEO)

"Românii se spală în troacă". Jigniri grave aduse de un deputat într-un interviu pentru o agenție rusă: "Doar lipovenii sunt muncitori" (VIDEO)

Jigniri grave aduse românilor chiar de un deputat. Miron Ignat, ales în parlamentul României ca reprezentant al ruşilor lipoveni, a afirmat într-un interviu pentru presa rusă că "românii se spală în troacă".

"Românii ne invidiază. Doar lipovenii sunt muncitori. La noi, casele sunt frumoase, peste tot este curat, satele sunt îngrijite. În satele lipovene nu este nicio curte fără baie, pe când românii se spală în troacă", a declarat deputatul Miron Ignat într-un interviu pentru agenţia de presă TASS.

Apoi parlamentarul a început să deplângă soarta celor pe care îi reprezintă în parlament, acuzând că românii îi discriminează pe lipoveni.

"Conform datelor noastre, sunt circa 107-110 mii de lipoveni în România, dar datele oficiale susţin că sunt doar 37 de mii. De ce? Pentru că Guvernul subestimează intenţionat numărul minorităţilor naţionale. Mulţi lipoveni mi s-au plâns că, în timpul recensământului, au fost convinşi să se declare români. L-am contactat pe prefect, iar acesta şi-a cerut scuze, dar cam atât", a mai declarat Ignat.

"Românii se spală în troacă". Jigniri grave aduse de un deputat într-un interviu pentru o agenție rusă: "Doar lipovenii sunt muncitori"

#DIRECT_ONE_n7bv3c#

Tags: