Sorin Cîmpeanu: Şcolile cu rată de vaccinare sub 60% şi incidenţa localităţii mai mare de 3 la mie intră în sistem online de luni

Sorin Cîmpeanu: Şcolile cu rată de vaccinare sub 60% şi incidenţa localităţii mai mare de 3 la mie intră în sistem online de luni
Foto: Guvernul României / Facebook

Sorin Cîmpeanu (PNL), ministrul Educației, a anunțat că vor intra în online şcolile în care rata de vaccinare e sub 60% în ziua de vineri, iar incidenţa COVID în localitatea respectivă e mai mare de 3 la mie.

Cîmpeanu a anunțat care școli intră în sistem online

„Articolul 3 din ordinul comun Ministerul Educaţiei – Ministerul Sănătăţii se raportează la rata de vaccinare din ziua de vineri. Dacă rata de vaccinare în ziua de vineri este sub 60% şi rata de incidenţă a infectărilor este de peste 3 la mie, începând de lunea viitoare şcolile acelea intră în online. Repet, şcolile care îndeplinesc două condiţii simultan – rata de vaccinare mai mică de 60% şi funcţionează într-o localitate în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, citat de Agerpres.

Acesta a punctat că decizia vizează și grădinițele.

Ministrul Educației a mai spus că va fi nevoie de o modificare a Ordinului comun menționat, dat fiind că au fost schimbate regulile privind durata perioadei de carantină.

Pe 7 ianuarie, Sorin Cîmpeanu afirma: „Luăm în considerare punctul de vedere al Ministerului Sănătății care spune că școlile nu trebuie închise. (…) Ordonanța de urgență 99 din 10 septembrie 2021 permite trecerea în online doar până la data de 10 ianuarie. Nu există nici măcar bază legală a trecerii în online a școlilor”.

Cîmpeanu, despre profesorii care au comis erori grave în corectarea lucrărilor la examenele naționale

În cadrul aceleiași conferințe, ministrul a mai susținut că profesorii care au comis erori majore la Evaluarea Națională și la Bacalaureat nu vor mai evalua la niciun examen național.

„Avem lista acelor evaluatori care au comis erori majore şi pot să vă asigur – mă ţin de cuvânt – că nu vor mai evalua la niciun examen naţional după greşelile pe care le-au făcut în Evaluarea naţională sau Bacalaureatul de anul trecut”, a punctat Cîmpeanu.