Radu Banciu: Această catastrofă de struțo-cămilă de USR-PLUS e cea care a încercat să-i dea foc lui Nicușor Dan, scoțându-l din propriul partid. Barna și Cioloș, niște pinguini (VIDEO)

Radu Banciu: Această catastrofă de struțo-cămilă de USR-PLUS e cea care a încercat să-i dea foc lui Nicușor Dan, scoțându-l din propriul partid. Barna și Cioloș, niște pinguini (VIDEO)

Radu Banciu a vorbit, în ediția de marți a emisiunii Lumea lui Banciu, despre rezultatele alegerilor din unele orașe. Jurnalistul s-a referit și la victoria detașată a lui Dominic Fritz, candidatul USR-PLUS, în lupta cu liberalul Nicolae Robu pentru Primăria Timișoara. Banciu a susținut că nu e niciun motiv de mândrie deoarece USR-PLUS, care nici măcar nu e un partid, ci o struțo-cămilă, nu are la activ decât o ”realizare”: aceea de a-l fi dat pe Nicușor Dan afară din proiectul pe care chiar el l-a creat.

Radu Banciu, mesaj pentru cei care se fălesc că USR a câștigat niște primării

„A căzut Nicolae Robu, care părea într-adevăr lipit de scaun după cele două mandate pe care le-a deținut. Conform PNL, el făcea treabă la greu, conform locuitorilor era jalnic, era chiar mai prost decât mandam Firea la București. Părerile sunt împărțite.

A câștigat Dominic Fritz, asistat de USR-PLUS, că ăștia nu-s un partid.

Această catastrofă de struțo-cămilă de USR-PLUS e cea care a încercat să-i dea foc actualului primar ales al Bucureștiului, scoțându-l din propriul partid la un moment dat. E singura faptă notabilă în catastiful istoric al USR. Asta au făcut! Și domnii Barna, Cioloș, niște pinguini ai politicii românești, încercau să-i dea în cap fondatorului acestei idei.

Asta pentru ăia care se fălesc că USR a câștigat niște primării. E ceva ordinar…

În fine, Dominic Fritz, probabil neștiind bine nici românește, nu știa nici pentru ce partid candidează.

În fine, o să vedem ce se va întâmpla la Timișoara, dacă se va putea face ceva acolo. 53% a luat Dominic Fritz, Robu – 29,2%, candidata PSD, una Voichița Lăzăreanu, a obținut 6,1%”, a afirmat Radu Banciu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Într-o ediție anterioară, Banciu afirmase că USR-PLUS „nici măcar un ciot de partid nu e. (…) Ăia n-au niciun program, n-au făcut niciodată nimic, ăia nu sunt în stare să bată un cui în caldarâmul națiunii”.

Ludovic Orban: PNL a câștigat cu 34%, USR-PLUS are 13%

Invitat marți seară în emisiunea ”Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire pe B1 TV, președintele PNL Ludovic Orban a ținut să-i taxeze pe liderii USR-PLUS pentru afirmațiile critice din campanie la adresa unor candidați liberali.

Întrebat în legătură cu afirmațiile liderilor USR-PLUS, potrivit cărora ei nu vor să colaboreze cu PNL pentru că țin la criteriile de integritate, or unii liberali nu prea le respectă, Ludovic Orban a răspuns: „PNL a câștigat alegerile cu 34%, pe locul 2 a fost PSD, cu 30%. Asta a fost la votul politic. Acuma facem analize pe primării, pe consilii. Și pe locul 3 a fost USR, cu 13%. (…) Pe primari, PSD, e adevărat, a plecat de la 1.700 de primari și au vreo 1.430, PNL are vreo 1.250 de primari. (…) Urmează PMP, cu 50 de primari, și abia pe locul 4 e USR-PLUS, cu 45 de primari”.

Ultima oră
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc
18:33 - Cristian Diaconescu, despre prezența lui Klaus Iohannis la Congresul PNL: Cerere de implicare din partea partidelor va fi întotdeauna. Este decizia Președintelui dacă și câți pași face într-o direcție sau alta (VIDEO)
18:05 - În Timișoara ar putea fi instituită carantină de noapte pentru persoanele nevaccinate. Rata de infectare din oraș a trecut de pragul de 6
17:17 - Masca redevine obligatorie în spațiile deschise aglomerate din Capitală. Noi măsuri în București, de la miezul nopții
17:04 - Ionel Dancă, filmat când le arăta mai multor liberali cum să voteze (VIDEO)