Radu Banciu: România are cel mai mare procent de copii născuți de mame sub 20 de ani. E de nivelul Gambiei! În secolul XXI, asta e aproape o crimă (VIDEO)

Radu Banciu: România are cel mai mare procent de copii născuți de mame sub 20 de ani. E de nivelul Gambiei! În secolul XXI, asta e aproape o crimă (VIDEO)

Radu Banciu a vorbit în ediția de marți seară a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre unul dintre efectele pe care le are lipsa educației sexuale: procentul foarte mare al femeilor care devin mame de tinere.

”Aș începe (emisiunea) cu unul dintre elementele de care noi ne agățăm sau de care atârnăm cel mai puțin în acești 7 ani de emisiune, și anume educația sexuală. E un subiect pe care nu l-am abordata aproape niciodată, e un subiect tabu în societatea noastră.

Ei bine, am aflat acum că România deține recordul într-un clasament mai puțin discutat, dar discutabil în UE, și anume are cel mai mare procent de copii născuți de mame sub 20 de ani.

Procentul e absolut uriaș în România, e de nivelul Gambiei! Gambia este o enclavă în Senegal, pentru cine n-o găsește pe hartă. De exemplu, Călin Popescu Tăriceanu n-ar găsi Gambia.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ei bine, 14,2 e procentul româncelor sub 20 de ani care au născut. În Danemarca e 1,9! Asta înseamnă că doar 1,9% dintre femeile care nasc în Danemarca au sub 20 de ani. Suedia, de asemenea, e la 1,9. Olanda are 1,8, Slovenia, 1,6. Fabulos!

Ei bine, la noi nu! La noi, 14,2! După noi, nu e nicio surpriză, vine Bulgaria (13,6). Ungaria are 10,8. Ăsta nu e un capitol la care Ungaria să bată, totuși, România chiar la fundul gol. În orice caz, tot retrogradabilă și Ungaria.

România, Bulgaria și Ungaria, țările, așadar, în care educația sexuală probabil a pătruns cel mai puțin, întrucât să naști în secolul XXI 14% sub 20 de ani este aproape o crimă.

În contrast, statele cu cel mai mare procent de copii născuți de mame peste 40 de ani sunt Italia (7,2%), Spania (6,6%), Grecia (5,3%), Luxemburg (4,8%) și Republica Irlanda (4,3%).

Astea sunt niște date care pot schimba percepția despre viață. Aceste date se confruntă la noi cu o lipsă de idei și de soluții. Doar 6% dintre tinerii de la noi învață despre acest subiect, deși el e integrat ca modul în opționalul Educație pentru sănătate.

Un rol important în perpetuarea acestui fenomen îl au Biserica Ortodoxă și asociațiile afiliate, școala și, într-un procent un pic mai mic, familia, respectiv societatea”, a afirmat Radu Banciu.

Ultima oră
01:23 - Klaus Iohannis, la Adunarea Generală a ONU de la New York: România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli sunt fundamentale pentru un viitor mai sigur și mai bun (VIDEO)
00:00 - Ministrul Mediului a discutat cu Tiberiu Boșutar, activistul bătut crunt într-o pădure din Suceava, fieful lui Gheorghe Flutur. Tanczos Barna: Sper să se facă lumină cât mai repede în acest caz
23:54 - Alertă la Călimănești. Trei persoane au ajuns de urgență la spital, după ce o mașină a căzut pe acostamentul căii ferate
23:38 - Octavian Berceanu: Nu am avut nicio discuție cu Florin Cîțu și Klaus Iohannis, deși mi-aș fi dorit / Baronii locali s-au obișnuit de 20 de ani să dicteze și am găsit o presiune enormă, dar am reușit să stopez presiunile politice
23:36 - USR PLUS, videoclip cu declarațiile premierului Florin Cîțu privind campania de vaccinare și valul 4: „Din minciună în minciună, campania de vaccinare a eșuat în România”
23:15 - Alexandru Rafila, despre paturile ATI: Cifrele au variat de-a lungul timpului în funcție de entuziasmul diverselor personalități politice. Numărul lor nu poate fi modificat substanțial, probabil că sunt circa 4.000 în total (VIDEO)
23:13 - Ionuț Dolănescu, decizie radicală. Sunt vizați soția și cei trei copii, dar și Maria Ciobanu
22:45 - Alexandru Rafila, despre dosarul DNA privind achiziționarea de vaccinuri: Probabil că plângerea penală vine dintr-o zonă apropiată de Vlad Voiculescu. Guvernul să facă public contractul, nu discutăm de rachete balistice (VIDEO)
22:29 - Ludovic Orban: Au fost unii colegi care m-au atacat mai rău ca cei din PSD / Florin Cîțu s-a schimbat după ce a decis să candideze la șefia partidului
22:22 - Vlad Voiculescu: Cel mai ușor pentru premier e să spună că altcineva este vinovat. Eu n-am mai văzut o țară în care campania de vaccinare să fie condusă de premier și de armată (VIDEO)