Radu Banciu: Nu se va schimba nimic peste un an de aici înainte. Specialiștii străini au și spus că acestui coronavirus îi plac toate anotimpurile, deci nu există niciun fel de sursă de relaxare (VIDEO)

Radu Banciu: Nu se va schimba nimic peste un an de aici înainte. Specialiștii străini au și spus că acestui coronavirus îi plac toate anotimpurile, deci nu există niciun fel de sursă de relaxare (VIDEO)

Radu Banciu a vorbit în ediția de miercuri a emisiunii ”Lumea lui Banciu” despre evoluția epidemiei de coronavirus din România, precizând că, probabil, și anul viitor pe vremea asta ne vom confrunta în continuare cu acest virus.

Radu Banciu, despre evoluția epidemiei de coronavirus: Nu se va schimba nimic peste un an de aici înainte

”Noi avem peste o mie de cazuri pe zi de nouă zile la rând și, evident, că la fel se va întâmpla și peste un an de aici înainte. Eu asta l-aș fi întrebat pe președintele Iohannis: «ce veți spune la data de 29 iulie 2021, că nu se va schimba nimic?». Între timp am aflat că nu există valul 2, valul 3. E același val care merge dintr-un anotimp în altul. Specialiștii străini au și spus că acestui tip de virus îi plac toate anotimpurile, deci nu există niciun fel de sursă de relaxare. La fel se va întâmpla și la toamnă, și la iarnă, și la primăvară, și la vara viitoare. Deci cum va arăta oare România, cu paturile ei perfect dotate, la terapie intensivă, cu călăii ăștia care ne conduc, cu alegerile care vor fi răms în urmă, de astăzi într-un an? Oare câte cazuri vor fi, câte decese vor fi?”, a comentat Banciu.

În acest context, Radu Banciu a susținut că măsurile propuse de autorități nu sunt suficient de ferme și nu vor limita răspândirea anoului coronavirus.

”Se plimbă teleleu toți prin Centrul vechi, nu se ia nicio măsură pentru că nu au guvernanții curaj. Ce e aia cu ora 22-23? Centrul ăla nu ar mai trebui să mai fie redeschis ani de zile de aici înainte la situația pe care o traversăm. (…) Măsurile astea mi se par absolut ridicole și nu vor schimba cu nimic situația în perioada următoare. Trebuie o acțiune puternică, cum nu s-a mai întâmplat până acum, sau, dacă nu, să ne lase și să recunoască că nu i-a dus capul”, a mai spus Radu Banciu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Noi măsuri de limitare a răspândirii coronavirusului, adoptate de Guvern

Guvernul a adoptat în ședința de miercuri două noi măsuri privind combaterea răspândirii noului coronavirus, măsuri propuse marți de Comitetul Național pentru Situații de Urgemță. Este vorba despre obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, în condiții stabilite de autoritățile locale, și limitarea orarului de funcționare al teraselor, cluburilor, barurilor și sălilor de jocuri de noroc.

Pe de altă parte, Guvernul a renunțat la noile măsuri de distanțare pentru zona plajelor, conform cărora, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri ar fi fost permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).

A opta zi consecutivă cu peste 1.000 de cazuri de COVID-19 în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat miercurică, în ultimele 24 de ore, au fost depistate cu coronavirus încă 1.182 de persoane, iar 30 pacienți cu COVID-19 au murit. Astfel, bilanțul epidemiei a ajuns la 458.235 de infectări și 2.269 decese. În secțiile de Terapie Intensivă sunt internați în acest moment 377de oameni, un nou record în țara noastră.

Autoritățile mai anunță că 26.446 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.870 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.154.228 de teste Covid-19. Dintre acestea 22.049 au fost efectuate în ultimele 24 de ore.

Ultima oră
20:22 - Nicușor Dan, replică pentru Florin Cîțu: Coordonarea întregii activități pe coronavirus revine CNSU, doctorului Raed Arafat. Noi am făcut tot ce a ținut de noi, am avut și inițiative
20:14 - Premierul Republicii Moldova: „Reforma justiției, o prioritate absolută pentru țara noastră”
19:55 - Ursula von der Leyen a refuzat să dea mâna cu Cristian Ghinea: „Îmi pare rău!” (VIDEO)
19:54 - CNCAV: Aproape 18.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore
19:24 - Scandalul momentului în online-ul românesc. Autorul postării controversate spune că a glumit: „Femeile disponibile pentru sex să poarte un cerculeț la rever. Două cerculețe pentru sex în grup”
19:08 - Explozie a cazurilor de COVID în București. Vlad Voiculescu, după ce avertizase că lipsesc 4.000 de teste pozitive din ultimele zile: „Minunea de după congresul PNL! – 653 cazuri duminică, 2.559 luni”
19:03 - Ursula von der Leyen, despre explozia prețului la gaze: „Ceea ce vedem este un fenomen global, nu doar unul existent în Europa”
18:51 - Iohannis, nemulțumit de cifrele campaniei de vaccinare. Mesaj tăios în prezența Ursulei von der Leyen: „Dacă ne-am fi vaccinat, nu am mai fi avut restricții”
18:44 - Ursula von der Leyen anunță că România a primit undă verde din partea Comisiei privind PNRR: „Nu e finalul călătoriei. Trebuie să implementăm aceste proiecte”
18:28 - Florin Cîțu, despre PNRR: Sunt incluse 107 investiții și 64 de reforme. Până la sfârșitul anului vom primi prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro (VIDEO)