Mielul este aproape nelipsit de pe mesele românilor și este la mare căutare în aceste zile. Chef Florin Dumitrescu vine cu o rețetă pentru persoanele care doresc să mănânce în ziua Paşte o ciorbă de miel, potrivit romaniatv.net.
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit cum se prepară cea mai bună reţetă, dar şi care sunt ingredientele surpriză pe care le foloseşte pentru un maxim de savoare.
Pulpa de miel se taie de pe oase și se îndepărtează bucățile. Oasele se pun la fiert, în timp ce carnea de miel se taie în bucăți mari și se adaugă apoi în oala în care fierb deja oasele. Acest truc, spune Chef Florin Dumitrescu, ne poate ajuta să scăpăm de etapa spumării ciorbei.
Se curăță ceapă, morcov, păstârnac, țelină, cartofi și țelină, în cantitățile dorite.
Legumele se pun la călit într-o lingură sau două de ulei, într-o oală încăpătoare. Se adaugă chimenul în momentul în care carnea de miel a fiert, aceasta se adaugă peste amestecul de legume și se adaugă apă până în buza oalei. Ciorba va fierbe la foc mic, pentru ca zeama să rămână limpede și curată.
Mai mult decât atât, pentru a preveni întărirea cărnii, sarea se pune spre finalul mâncării, nu în timpul fierberii.
Apoi, se curăță frunzele de tarhon de pe crenguțe, se toacă și se adaugă în oala de ciorbă. Se poate adăuga, dacă se dorește, și ceapa verde. Apoi se face amestecul de iaurt, ouă și oțet. Ciorba, lăsată la foc mic, va fierbe 3 ore-3 ore și jumătate. Spre final, cu vreo 20 de minute înainte de a închide focul, se adaugă cartofii tăiați în cuburi, apoi, în ultimele minute, se adaugă amestecul de ouă cu iaurt și oțet.
Ca să nu se „taie” ciorba, aceasta trebuie amestecată cu câteva polonice de ciorbă, adăugate treptat, iar la final se adaugă pătrunjelul.