Anca Boagiu, la comandamentul de urgență: Nu putem desfășura o activitate coerentă dacă prefecții nu respectă recomandările noastre

Anca Boagiu, la comandamentul de urgență: Nu putem desfășura o activitate coerentă dacă prefecții nu respectă recomandările noastre
Foto: focus-giurgiu.ro

În cadrul comandamentului de urgență de joi , de la Palatul  Victoria, ministrul Transporturilor a prezentat situația la această oră a utilajelor de deszăpezire cu care ministerul este pregătit să intervină pe toate căile de acces și a tras un semn de alarmă asupra necesității de a respecta recomandările ministerului privind închiderea drumurilor.

Anca Boagiu a anuțat că pe șoselele naționale sunt dispuse 2.127 de utilaje, pregătite să intervină, cu combustibil, sare și nisip. Pe căile ferate, sunt 148 de utilaje gata să intervină; de asemenea și la aeroporturile din țară au fost alocate mai multe utilaje.

Decizia a fost de a închide drumurile mai devreme, pentru a evita nerespectarea informațiilor pe care poliția rutieră le furnizează în trafic, care duce la blocarea drumurilor și imposibilitatea de a interveni cu utilajele de deszăpezire” a anuțat Boagiu.

Anca Boagiu a făcut un apel ca autoritățile locale să respecte indicațiile primite de la minister în privința restricțiilor.

Suntem în imposibilitatea desfășurării unor activități coerente în condițiile în care la nivelul prefecturilor, prefecții decid să deschidă drumurile județene,c are descarcă trafic pe drumurile naționale și autostrăzi” a explicat ea.

În ceea ce privește starea drumurilor naționale la această oră, trei drumuri care au rămas închise (DN22 Râmnicu Sărat – Brăila, DN23B Măicănești – Codrești, DN2C Costești – Padina) și a fost închisă pe o perioadă limitată de timp A2 pentru intervenția utilajelor, a anunțat ministrul. În ce privește circulația pe calea ferată, 41 de curse sunt anulate, din cauza temperaturii scăzute. Pe transportul aerian, sunt deschise toate aeroporturile, dar sunt întârzieri la decolare pe aeroporturile bucureștene. În privința transporturilor navale, sunt închise portul Medgidia precum și mai multe canale de comunicare; de asemenea, trei nave sunt blocate în porturi.

Anca Boagiu, la comandamentul de urgență

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe