Andronescu, răspuns la Băsescu: PSD are lideri care pot decide cu privință la candidatul la prezidențiale

Andronescu, răspuns la Băsescu: PSD are lideri care pot decide cu privință la candidatul la prezidențiale

Senatorul Ecaterina Androescu susține că PSD are lideri care pot decide privind candidatul la preşedinţie, referindu-se la opinia formulată de preşedintele Traian Băsescu că PSD va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale.

„Eu sunt membru al PSD şi cunosc care ne sunt structurile şi cum se iau deciziile. Mă bucur că domnul preşedinte are grijă de Partidul Social Democrat, dar eu cred că are PSD liderii care pot decide şi oamenii care să îi urmeze pe lideri. Deocamdată noi avem o hotărâre luată într-un congres şi ea nu poate fi schimbată decât într-un forum similar, adică într-un congres al partidului. Dar, sigur, domnul preşedinte este în opinia mea purtătorul de mesaje pentru alţi potenţiali candidaţi din alte zone politice şi trebuie să îi respectăm până la urmă opţiunea, deşi din poziţia de preşedinte, conform Constituţiei, asemenea lucruri nu sunt permise”, a afirmat Ecaterina Andronescu, citată de Agerpres.

Întrebată de jurnalişti dacă declaraţia şefului statului se pliază şi pe ceea ce s-a spus de către oameni din PSD că şi-ar dori şi electoratul acestui partid un candidat propriu la prezidenţiale, Ecaterina Andronescu a răspuns că nu exclude acest lucru, dar că nu poate discuta dorinţe. „Noi putem discuta decizii pe care partidul le-a luat prin structurile pe care le are şi în conformitate cu statutul”, a precizat senatorul social-democrat.

Traian Băsescu vede PSD cu un candidat propriu la alegerile prezidenţiale de anul viitor. Asta, dacă românii vor dori să-l voteze pe Victor Ponta – spune preşedintele, care crede că cel puţin unul dintre cei doi lideri USL va ajunge în turul 2. (Detalii AICI)