Băsescu: Un motiv pentru care am vorbit de vulnerabilități la adresa securității naționale a mass-media a fost legat de ce face trustul Intact

Băsescu: Un motiv pentru care am vorbit de vulnerabilități la adresa securității naționale a mass-media a fost legat de ce face trustul Intact

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat marți la România TV că liderii PSD Liviu Dragnea şi Viorel Hrebenciuc, dar și președintele fondator al PC, Dan Voiculescu sunt cei care au instrumentat din umbră suspendarea sa.

„Liviu Dragnea, Dan Voiculescu şi Viorel Hrebenciuc l-au împins pe Victor Ponta. Ei au fost partizanii suspendării de la bun început. Şi mai adăugaţi pe cineva, tata socru (Ilie Sârbu, n.r.). El a devenit turbat. Voia să-şi vadă ginerele cu toată puterea în braţe. Victor Ponta a fost reţinut în primă fază, dar ei au fost marii susţinători ai procesului de suspendare. Dar nu sunt ei vinovaţi”, a declarat Traian Băsescu.

Băsescu: „Dan Voiculescu, cel mai cinstit. El recunoaște că luptă pentru bani și influență, nu pentru interesul țării”

Băsescu a apreciat că Voiculescu este cel mai „cinstit” dintre cei trei, întrucât spune direct că „nu apără interesul național”.

„Dan Voiculescu măcar a fost cinstit. Spre deosebire de toţi ăştia, măcar este un adversar cinstit. El şi-a pus trusturile media de 7 ani pe mine pentru denigrare. A fost singurul care acum două luni a spus. A dat 60 de zile, s-a produs în 59. Mai mult respect am pentru el, care spune că ăsta e interesul meu, decât pentru ceilalţi care spun că sunt pentru interesul naţional. El are interese personale: bani, influenţă, să-şi salveze pielea de la puşcărie. Mult mai cinstit decât ăştia care vor să destabilizeze politic ţara. El plăteşte oameni să lupte împotriva interesului naţional”, a mai declarat preşedintele suspendat.

Traian Băsescu a mai spus că unul dintre motivele pentru care a vorbit de „vulnerabilități la adresa securității naționale a mass media a fost legat de ceea ce face trustul Intact.”.

„Uitați-vă câți lachei are acolo care de dimineața până seara mint, el plăteste oameni. Unul dintre motivele pentru care am vorbit de vulnerabilități la adresa securității naționale a mass-media a fost legat de ceea ce face trustul Intact. Când ai o asemena forta mediatică îndreptată spre dezinformarea populației trebuie să ții cont că la un moment dat până la urma populația devine manipulabilă și ajunge să spună exact ce spune ‘Morsa competentă’, (Bogdan) Chireac, eu așa îi spun, Gâdea popa ala … a fost pastor, Radu Tudor, aici spun numele corect. Oamenii aștia de dimineața până seara plasează minciuni în capul oamenilor”, a mai spus Băsescu.

Ultima oră
17:09 - Cine sunt Ancuța Bodnar și Simona Radiș, canotoarele care au adus primele medalii de aur României la Jocurile Olimpice 2020
17:07 - Premierul Florin Cîțu: „Este o creștere cu cheltuielile de personal față de anul trecut”
16:49 - SUA și Rusia continuă dialogul strategic la Geneva. Joe Biden: Vladimir Putin stă în fruntea unei economii care are arme nucleare și nimic altceva
16:42 - Raed Arafat: Personalul medical trebuie să fie vaccinat. Alternativ, avem testarea periodică
16:25 - Un tânăr de 26 de ani a fost mușcat de un șobolan în centrul Bucureștiului. În ce stare se află acum
16:15 - Raed Arafat, despre controlul persoanelor nevaccinate în restaurante sau cluburi: E responsabilitatea organizatorilor, în primul rând
16:14 - Florin Cîțu, despre propunerea HoReCa: Sunt de acord cu a avea o transparentizare a bacșișului, dar cu impozitarea am rezerve de fiecare dată. Când introducem taxe, efectele sunt directe și indirecte (VIDEO)
16:12 - Florin Cîțu: Avem un an record de investiții / Unele proiecte au execuție zero și e inadmisibil. Le-am spus miniștrilor să revadă ce s-a întâmplat (VIDEO)
15:49 - Florin Cîțu, despre țintele de vaccinare ratate: Tot ce a ținut de Guvern am făcut. Aș vrea să văd mai mult din partea societății civile și a sectorului privat, mai multă responsabilitate, că de criticat e ușor să criticăm (VIDEO)
15:47 - Premierul Florin Cîțu se gândește la noi stimulente pentru persoanele care vor să se vaccineze anti-COVID-19