Boc: România va ieşi din recesiune în luna martie

Boc: România va ieşi din recesiune în luna martie
Foto: evz.ro

În cadrul Congresului UDMR reunit sâmbătă la Oradea, premierul Emil Boc s-a declarat optimist în privinţa perspectivelor economice ale României, susţinând chiar că ţara va ieşi din recesiune, în luna martie. Şeful PDL consideră că perspectivele economiei româneşti, în următoarele şase luni, sunt cele mai bune din ţările Europei Centrale şi de Est şi că România va evita un nou colaps economic, precum cel petrecut în 2008.

Premierul Boc a lăudat acţiunile adoptate până în acest moment pentru susţinerea creşterii economice, declarând că tot ce s-a făcut a fost corect şi constituie „un temei pentru o creştere economică sănătoasă”.

„Bilanţul pe ianuarie întăreşte previziunile bune. România are în următoarele şase luni cea mai bună perspectivă economică din ţările Europei Centrale şi de Est. Datele pe ianuarie arată că veniturile  la bugetul de stat au crescut faţă de ianuarie 2010 şi faţă de media trimestrului IV a anului 2010, astfel încât la sfârşitul primului trimestru, în luna martie, România va ieşi din recesiune”, a declarat Emil Boc, citat de Mediafax.

Potrivit şefului PDL, România „va fi ferită de pericolele care o pândeau în 2008, (…) nu va avea în faţă pericolul unui colaps economic şi va avea posibilitatea ca prosperitatea să fie resimțită în buzunarul fiecărui cetățean”.

Premierul Emil Boc a mai declarat că misiunea Guvernului include consolidarea reformelor începute, implementarea Legii Educației, finalizarea procesului de descentralizare în domeniul sănătății, finalizarea Legii Minorităţilor Naţionale şi adoptarea Codului Muncii.

„Avem de susţinut activitatea economică, în plan investiţional, avem 35 miliarde de lei pentru a-i implementa în economie şi 10 miliarde de euro din fonduri europene . Avem de redus conotribuţiile sociale. Sunt posibile măsurile de relansare economică, pentru că am făcut ceea ce trebuie, am stabilizat economia. Am ajustat cheltuielile în 2010, iar banii împrumutaţi îi ducem în investiţii”, a mai spus Boc.

Şeful Executivului a participat, sâmbătă, la cea de-a X-a ediţie a Congresului UDMR, reunit la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, la care participă 555 de oficiali din ţară şi din străinătate.