Cele șapte titluri din Turul Franței ale lui Lance Armstrong nu vor fi acordate altor cicliști

Cele șapte titluri din Turul Franței ale lui Lance Armstrong nu vor fi acordate altor cicliști

Uniunea Ciclisă Internaţională (UCI) a anunțat că titlurile din Turul Franței, câștigate și retrase apoi ciclistului Lance Armstrong, nu vor fi acordate altor sportivi.

”Comitetul de la conducere a decis să nu premieze alți sportivi cu titlurile retrase de la Lance Armstrong în cadrul scandalului pornit”, susține Uniunea într-un comunicat de presă, citat de BBC News.

Comitetul a decis să aplice această regulă de acum înainte oricăror rezultate sportive retrogradate în urma unor cazuri de dopaj din perioada 1998 – 2005.

Mai mult, UCI i-a cerut ciclistului american și celorlalți sportivi acuzați de dopaj să returneze premiile în bani primite.

Luni, UCI i-a retras oficial lui Armstrong cele șapte titluri din Turul Franței. Decizia a fost adoptată după ce s-a analizat raportul de peste 1000 de pagini al agenţiei americane antidoping Usada în care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)