Financial Times: Dacia, marca auto cu cea mai bună creștere în Europa, sfidează criza de pe continent

Financial Times: Dacia, marca auto cu cea mai bună creștere în Europa, sfidează criza de pe continent
Foto: 0-100.hotnews.ro

Dacia sfidează criza severă de pe continent, atrage clienți de la companii mai cunoscute și se laudă cu o marjă de profit caracteristică mașinilor de lux, potrivit unei analize a Financial Times (FT), care arată că Dacia este marca auto cu ea mai bună creștere în Europa.

Deși autoturismele sale nu au fost inițial proiectate pentru piețele dezvoltate, Dacia a reușit să se impună în Europa de Vest.

Dacia a devenit cea mai de succes marcă de pe continent după creștere vânzărilor datorită combinației dintre designul low-cost, dotările simple și tendința consumatorilor din Europa de Vest de a strânge cureaua.

Potrivit greilor industriei auto europene, eliminarea barierelor comerciale pentru piețele emergente va pune în pericol profiturile și locurile de muncă din țările dezvoltate.

În timp ce industria auto traversează o perioadă de tranziție către un model mai eficient, caracterizat de scăderea numărului de platforme utilizare și globalizarea ofertei, companiile încearcă să simplifice procesele de producție și să reducă costurile de dezvoltare.

Tot mai mulți producători au observat că mașinile mai ieftine, mai mici sau mai adaptabile se comportă la fel de bine în statele dezvoltate.

Potrivit datelor AlixPartners, citate de FT, aproximativ 18% din vânzările auto din Europa reprezintă automobile low-cost, față de 13% în 2012.

„Variantele de culoare la exterior sunt limitate la nu­mai 5 nuanţe, panourile pentru uşi sunt identice la mai multe modele, iar parbrizele Dacia sunt cons­tru­ite la un unghi mai abrupt, pentru a reduce cos­tul de producţie şi instalare“, notează Financial Times.

Dacia a adus pe piața britanică SUV-ul Duster la un preț pornind de la 9.000 lire, cu 4.000 lire mai puțin față de cel mai ieftin model concurent, datorită simplității designului și procesului de producție.

Este cel mai bun exem­plu de maşină dez­voltată pentru pie­ţe­le emergente care a fost introdusă în ţări dez­vol­tate şi a înre­gis­trat un succes real. Au fost cu mult înaintea ori­cărui alt producător auto“, a comentat profesorul Jan-Benedict Steenkamp, auto­rul Brand Breakout, un studiu despre produse destinate pieţelor emergente care concurează cu succes la nivel global.

Renault a reușit să reziste crizei datorită Dacia, marca româncească reprezentând 24% din vânzările grupului în Europa în prima jumătate a anului.

Tags:
Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”