MAE atenționează cetățenii români care doresc să călătorească în Egipt: Situația de criză continuă

MAE atenționează cetățenii români care doresc să călătorească în Egipt: Situația de criză continuă
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare pentru cetățenii români care doresc să călătorească în Egipt sau care se află pe teritoriul acestui stat, precizând că situația de criză continuă,...

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare pentru cetățenii români care doresc să călătorească în Egipt sau care se află pe teritoriul acestui stat, precizând că situația de criză continuă, potrivit unui comunicat de presă.

Dispersarea demonstraţiilor din Cairo în districtul Nasr City, zona Rabaa al Adaweiya precum şi din Giza, în zona Pieţii Al Nahda, a determinat ciocniri violente soldate cu sute de morţi şi mii de răniţi. Se recomandă cetăţenilor români să evite cu desăvârşire zonele unde îşi au sediile principalele instituţii guvernamentale şi partide politice, unde au loc proteste şi să evite implicarea în orice fel de manifestaţii„, a informat MAE.

Potrivit autorităților egiptene, începând cu 14 august a fost instaurată stare de urgență și au fost impuse restricții de circulație în Cairo, Giza, Alexandria, Suez, Ismailia, Assiut, Sohag, Beni Suef, Minya, Beheira, South Sinai, North Sinai, Fayoum şi Qena.

Starea de urgență va fi valabilă timp de 30 de zile, iar circulația în intervalul orar 19:00-06:00.

Tags: