Manuela Mitrea, despre legea anti-fumat în public: Proiectul are susţinere

Manuela Mitrea, despre legea anti-fumat în public: Proiectul are susţinere

Unul dintre subiectele dezbătute de Robert Turcescu şi Ion Cristoiu în ediția de joi a emisiunii “Evenimentul Zilei”, difuzată de B1 TV, a fost fumatul în spațiul public. Cei doi au avut-o invitată pe iniţiatoarea proiectului de lege care presupune interzicerea fumatului în spaţiul public. Mai precis, deputatul PSD Manuela Mitrea, soţia fostului ministru al Transporturilor, Miron Mitrea.

Parlamentarul social-democrat susţine că dorește interzicerea completă a fumatului în spațiile publice, dar că ar fi de acord şi doar cu amenajarea unui spațiu pentru fumat, nu a unui spațiu de fumători, fiind o diferență importantă între cele două.

Manuela Mitrea, despre „cuștile” pentru fumători

Mitrea spune că nu face campanie anti-fumat ci vrea doar să protejeze nefumătorii. „Peste 70% dintre persoanele cu care am intrat în contact susțin acest proiect”, a adăugat invitata.

Manuela Mitrea: Oprirea fumatului în public are susținere

Proprietarii de localuri susțin că restaurantele și barurile nu sunt spații publice și se declară împotriva unei legi care invadează spațiul lor privat și afectează relația cu clienții.

Patronul unui restaurant din Capitală a declarat, în direct, că nu dorește ca un proiect de lege să intervină în spațiile private. „O interzicere totală a fumatului în anumite localuri, poate fi și o strategie de marketing”, a spus Viorel Copolovici.

Această lege este una „brutală”, a încheiat patronul restaurantului.

Ce spun patronii despre Interzicerea fumatului în public