MApN: Isărescu, Ungureanu, Kovesi, Blejnar, Kelemen, cu grade militare obținute cu „nereguli”

MApN: Isărescu, Ungureanu, Kovesi, Blejnar, Kelemen, cu grade militare obținute cu „nereguli”

Pe lista Ministerului Apărării Naționale cu persoane care au nereguli în ce privește avansarea în grad se află, printre alții, guvernatorul BNR Mugur Isărescu, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, procurorul general al României, Laura Codruța Kovesi, fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar și liderul UDMR Kelemen Hunor.

Conform datelor comunicate de Ministerul Apărării, în 2012 au fost 205 cazuri de avansări sau acordări de grade în rezervă, iar în 2011 au fost 1.257 de astfel de cazuri. „În toate situațiile a fost constatată nerespectarea conditiilor prevăzute în Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările și completările ulterioare, și în ,Norme privind sistemul de gestiune a resurselor umane în Armata României,’ aprobate prin Ordinul ministrului Apărării Naționale nr. M 105/2002,” conform unui comunicat al MApN, dat vineri publicității.

Astfel, Mugur Isărescu a obținut în 2011 gradul de colonel, anterior fiind  locotenent. Mihai Răzvan Ungureanu a fost avansat la gradul de colonel, anterior fiind locotenent maior. Procurarul general al României, Laura Codruța Kovesi, a obținut gradul de locotenent-colonel, anterior fiind absolvent, iar Sorin Blejnar a fost avansat de la locotenent colonel la gradul de colonel. Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a primit gradul de colonel, deși anterior era absolvent.

Pe aceste liste mai apar și mai mulți primari, deputați, secretari de stat etc.

Vezi AICI listele cu persoanele avansate cu nereguli în 2011

Vezi AICI listele cu persoanele avansate cu nereguli în 2012