Ponta, contrazis încă o dată de Antonescu: Nu are rost să trimită o comisie parlamentară la Roșia Montană

Ponta, contrazis încă o dată de Antonescu: Nu are rost să trimită o comisie parlamentară la Roșia Montană

Președintele Senatului, Crin Antonescu, consideră că nu este necesară trimiterea unei comisii parlamentare la Roșia Montană, așa cum premierul Victor Ponta le-a promis celor 33 de mineri care s-au închis în mină timp de cinci zile.

”Era absolut normal să renunte la o forma de proteste care nu avea motiv. Pe de altă parte, eu salut gestul premieului care s-a dus acolo si le-a spus exact ceea ce spuseserăm cu toții, și anume că punctul de vedere le va fi ascultat. Că acestă comisie care se va institui se va duce acolo, asta nu știu. Este foarte posibil, este chiar de dorit, dar lucrările oricărei comisii parlamentare se desfășoară la Parlament, nu la mină, nu în piața Universității, nu în altă parte”, a declarat Crin Antonescu. 

Acesta susține însă că o delegație a comisiei ar putea merge în Alba doar pentru a vedea lucrurile care sunt necesare să fie ”văzute de la fața locului”.

”Eu nu fac abstracție de aceea că faci declarații în care ești mai puțin atent la nuanțe. Premierul a spus că o să trimită comisia. Nu are rost. Poate să trimită o delegație de la Guvern. E un punct de vedere. Dacă dorește comisia să meargă două-trei zile, poate să o facă. Ceea ce am precizat eu este că această comisie va avea reședința la București, nu la intrarea în mină”, a completat acesta.
”Eu cred că a devenit evident că premierul susține proiectul, eu cer în continuare să facem lucrurile clare. Dar dincolo de asta, faptul că s-a dus acolo nu poate fi de nimeni incriminat ca pe un fel de părtinire. Erau niște oameni care doreau să discute cu cineva, premierul s-a dus, foarte bine”, a conchis Antonescu.

Premierul Victor Ponta le-a promis, duminică seară, celor 33 de mineri de la Roșia Montană, că o comisie tehnică va merge la Roșia Montană pentru a discuta cu ei. (Detalii AICI)

Antonescu si Ponta, pareri contrare despre comisia parlamentara infiintata pentru Rosia Montana

Embed:

Antonescu, in contradictie cu Ponta: Deputatii nu trebuie trimisi la Rosia Montana

Embed: