Ponta, după accidentul din Ungaria: Raed Arafat pleacă spre Budapesta cu un avion militar

Ponta, după accidentul din Ungaria: Raed Arafat pleacă spre Budapesta cu un avion militar

Premierul Victor Ponta a anunțat, vineri, că secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, va decola spre Budapesta cu un avion militar, însoțit de un echipaj de specialiști, pentru a se ocupa de românii răniți în accidentul produs pe M5, în Ungaria.

”Consulul și tot personalul ambasadei din Ungaria sunt în contact cu autoritățile maghiare și, pe măsură ce avem date suplimentare – și prin domnul Arafat, vom comunica situația reală și vom lua toată măsurile să ajutăm victimele”, a transmis premierul.

Raed Arafat a confirmat că într-o oră, cel mult două, va zbura spre Budapesta la bordul unui avion Spartan ce va avea o echipă medicală la bord.

”O să luăm bolnavii care sunt în cinci spitale din Budapesta și în jurul Budapestei și vom decide câți dintre ei sunt evacuabili. Avionul poate să-i ia pe toți, are capacitatea necesară. Pe care o să îi putem aduce, o să îi aducem”, a declarat secretarul de stat din Ministerul Sănătății.

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a transmis că se află în permanent contact cu consulatul din Budapesta și că, din primele informații, ar fi vorba despre 5-6 români în stare foarte gravă.

Un accident rutier, soldat cu trei morți și 33 de răniți, a avut loc, vineri dimineață, pe autostrada M5 din Ungaria, în apropierea Budapestei. MAE a anunțat că, din primele informații, cele trei victime sunt cetățeni români. (Detalii AICI)

Raed Arafat, trimis in Ungaria pentru a prelua cazurile romanilor raniti pe autostrada M5

Embed:

Ultima oră
12:51 - Discursul lui Klaus Iohannis, acoperit de susținătorii lui Ludovic Orban. Ce s-a scandat (VIDEO)
12:45 - Florin Cîțu, huiduit în timpul discursului de la congresul PNL: Cei care strigați ”demisia” înseamnă să vă dați jos propriul Guvern, da? Numai Dragnea făcea asta! (VIDEO)
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)