Reprezentanții germanilor din FDGR aleg un succesor pentru Klaus Iohannis

Reprezentanții germanilor din FDGR aleg un succesor pentru Klaus Iohannis

Reprezentanții sașilor din Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) îl vor desemna, marți, la Sibiu, pe succesorul lui Klaus Iohannis.

Fostul președinte al FDGR și actual prim-vicepreședinte al PNL, primarul Klaus Iohannis, a anunțat că și el va face o propunere pentru succesorul său, pe care nu dorește să o facă public până la Congresul Forumului.

Klaus Iohannis a rămas un simplu membru al FDGR, după ce a decis să intre în PNL, unde a fost ales prim-vicepreședinte.

Președintele organizației județene Sibiu a FDGR, Martin Bottesch, a declarat că nu va candida la funcția de președine al acestei formațiuni, potrivit Hotnews.

„Eu nu fac parte din Adunarea Reprezentanților, nu o să fiu la Congres și nu candidez pentru funcția de președinte al FDGR, este opțiunea mea personală. Voi lucra în continuare pentru Forum, din postura de președinte al FDGR Sibiu”, a anunțat Martin Bottesch.

Și deputatul Ovidiu Gant, singurul parlamentar al FDGR, a precizat că nu va candida la președinția FDGR.

Forumul Democrat al Germanilor din Romania a apărut la 19 februarie 1990 ca reprezentant al intereselor și ca o uniune organizată a minorității germane, la ora actuală având peste 30.000 de membri. 

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
08:57 - Emmanuel Macron a criticat, chiar la Washington, măsurile economice „superagresive” ale lui Joe Biden: „Poate că vă veţi rezolva problema, dar o vei înrăutăţi pe a mea”
08:33 - Valeriu Stoica anunță că PSD și PNL vor să comaseze alegerile locale și parlamentare din 2024: „S-a creat o stabilitate a celor două mari partide. Orice nou partid anti-sistem nu are șanse să ajungă la Putere”
08:07 - 1 Decembrie, Ziua Naţională a României: Spectacol grandios în Capitală. Sistemele HIMARS și Patriot, prezentate în premieră. Circa 150 de militari străini vor fi la paradă (VIDEO)
23:50 - Bill Clinton, testat pozitiv pentru COVID-19. Fostul președinte al SUA îi îndeamnă pe americani să se vaccineze
23:32 - Christine McVie, membră a trupei Fleetwood Mac, a murit la vârsta de 79 de ani
22:59 - Argentina și-a câștigat grupa și e mare favorită în duelul din optimile Cupei Mondiale / Mexic a bifat o premieră negativă după circa patru decenii
22:35 - Cristian Tudor Popescu: Transilvania e pentru Ungaria ce e Ucraina pentru Rusia
22:18 - Un iranian de 27 de ani a fost împușcat mortal în timp ce sărbătorea eliminarea țării sale de la Cupa Mondială din Qatar
21:48 - 9 marinari răniți după un incendiu la bordul portavionului USS Abraham Lincoln
21:34 - Pirotehnice, un pumnal și un lanț găsite asupra unui tânăr care încerca să intre în Sala Sporturilor din Arad la un meci de baschet. Ce explicație le-a oferit jandarmilor